logo F1online.skF1online.sk

Szafnauer odchod k Alpinu odmietol: Čisté mediálne špekulácie

Otmar Szafnauer
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 11. 2021

Tento týždeň sa objavili informácie, podľa ktorých sa súčasný šéf tímu Aston Martin Otmar Szafnauer sťahuje. Zo Silverstone sa podľa francúzskeho Auto Hebdo má presunúť do Enstone, kde sa pripojí k tímu Alpine a obsadí bližšie nešpecifikovanú pozíciu. Boss Aston Martinu mal mať v piatok na Interlagose tlačovku, no rozhodol sa nečakať na otázky novinárov a ukončiť všetky dohady už vo štvrtok.

Lavínu spustil rozhovor šéfa Alpinu Laurenta Rossiho pre Motorsport.com, v ktorom načrtol možné štrukturálne zmeny vo svojom tíme. Špekuluje sa aj o odchode Davide Brivia z pozície pretekového riaditeľa. Súčasťou štrukturálnych zmien by podľa francúzskeho Auto Hebdo mohol byť aj príchod Szafnauera.

Hovorca tímu Aston Martin na margo týchto špekulácií povedal: „Sú to špekulatívne dohady, preto sme ich nemohli komentovať.“

Hovorca Alpinu odkázal: „Toto sú špekulácie, ktoré nebudeme komentovať.“

K situácii sa na svojom Instagrame rozhodol vyjadriť aj sám Otmar Szafnauer. Ten sa asi netešil na piatkové otázky novinárov, a tak sa rozhodol to celé „rozseknúť“ už vo štvrtok. „Tím ich už správne nazval špekulatívnymi dohadmi a rozhodol sa ich ďalej nekomentovať. Z týchto dohadov sa však už medzitým na niektorých webstránkach stala senzácia a vytvorila špirálu dezinformácií.“

„Rozhodol som sa teda proaktívne potvrdiť, že tieto dohady sú čistou mediálnou špekuláciou, ktorá sa nezakladá na faktoch,“ napísal Szafnauer.

Či toto definitívne ukončí kolotoč špekulácií, to sa dozvieme o pár dní. Počkáme si aj na možné štrukturálne zmeny v tíme Alpine. Podľa Laurenta Rossiho sa bude po skončení sezóny rozhodovať o ďalšej budúcnosti vedúcich zamestnancov.

Súvisiace články

Diskusia