logo F1online.skF1online.sk

Szafnauer: V tomto roku sme najali 150 ľudí. Fallowsa chce v tíme už začiatkom roka

Otmar Szafnauer
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 11. 2021

Aston Martin pokračuje vo svojej ofenzíve. Na sezónu 2021 budú musieť v Silverstone rýchlo zabudnúť a koncentrovať sa na nový cyklus pravidiel. Ambície tímu sú veľké a investície takisto. Podľa jeho šéfa Otmara Szafnauera čaká Aston Martin „štvorročnica“, na konci ktorej má byť zisk titulu majstra sveta.

Budovanie tímu, zázemia a infraštruktúry postupne napreduje. Aston Martin v tomto roku najal niekoľko kľúčových ľudí, ktorí majú v budúcom boji o titul majstra sveta zohrať kľúčovú rolu. Jedným z nich je určite aj Dan Fallows, ktorého Aston Martin získal v júni. Donedávna hlavný aerodynamik Red Bullu sa má stať novým technickým riaditeľom tímu z Silverstone, no otázka je, kedy sa k nemu pripojí.

„Pokiaľ ide o náborový proces, tak nespomaľujeme. Ak však nemá prísť niekto na tie úplne najvyššie pozície, tak jeho príchod oficiálne neoznamujeme. V tomto roku sme už najali cez 150 ľudí a v nábore budeme pokračovať,“ prehlásil boss stajne Otmar Szafnauer.

„Ak chceme získať titul v horizonte štyroch rokov, bude to chcieť ľudské zdroje, infraštruktúru, továreň, veterný tunel, skrátka všetko, čo k top tímu patrí. Sme na ceste to všetko mať. A áno, v zákulisí stále rokujeme o dátume nástupu Dana Fallowsa. Akonáhle to budeme vedieť, dáme vám všetkým na známosť,“ dodal Szafnauer.

Pôvodné informácie hovorili, že na nástup Fallowsa si v Aston Martine budú musieť počkať. Jeho zmluva s Red Bullom vraj zahŕňa až osemnásťmesačnú výpovednú lehotu, čo znamená, že do Silverstone by mohol prísť až niekedy začiatkom roka 2023. Szafnauer a spol. sa to však snažia urýchliť a s Red Bullom vyrokovať omnoho skorší termín.

„Našim cieľom je, aby začal čo najskôr, niekedy v prvej štvrtine budúceho roka, takže to vyjde na štart budúcej sezóny. Dúfajme teda, že v tomto časovom horizonte ho budeme mať a začne pracovať,“ povedal Szafnauer, ktorý tiež potvrdil, že nový šéfinžinier Luca Furbatto, ktorý prichádza z Alfy Romeo, by sa mohol k tímu pripojiť „v najbližších týždňoch“.

Súvisiace články

Diskusia