logo F1online.sk

Stewart aj Massa majú jasno: Titul získa Max Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 11. 2021

Majstrovský boj o titul v sezóne 2021 sa dostáva do finále. Max Verstappen navýšil na Veľkej cene Mexika svoje vedenie v jazdeckom šampionáte na devätnásť bodov. Zatiaľ ešte nikto nebol takto blízko narušeniu hegemónie Mercedesu, ktorý vo Formule 1 vládne už od roku 2014. Sir Jackie Stewart i Felipe Massa sa zhodujú, majstrovskú korunu chcú vidieť v rukách niekoho nového.

Dvaja bývalí pretekári majú pred poslednými štyrmi pretekmi svojho favorita. Je ním Max Verstappen a tím Red Bull. Obaja ho pritom vnímajú ako tvár zmeny na čele šampionátu, na ktorú Formula 1 čaká už mnoho rokov.

„Myslím, že Max Verstappen to vyhrá. Red Bullu to teraz ide, Honda je veľmi dobrá a tento tím vie, ako sa má vyhrávať,“ povedal po Veľkej cene Mexika Jackie Stewart.

„Mercedes vyhráva už veľa rokov a dlho bol úspešný. Teraz je čas na zmenu. Diváci a vlastne my všetci ju potrebujeme. Pre Lewisa to bude väčšia výzva, dostať sa znovu dopredu,“ dodal trojnásobný majster sveta.

Pridal sa aj Felipe Massa. Vicemajster sveta z roku 2008 už niekoľkokrát v priebehu tejto sezóny povedal, že by uvítal zmenu na čele. Sledovať vyhrávať stále to isté meno ho už nebaví.

„Skvelé je už len to, že vidíme dva tímy bojujúce o titul majstra sveta,“ prehlásil Massa. „Víťazstvo Verstappena by znamenalo, že uvidíme niekoho nového, nejaké odlišné meno. Max si majstrovský titul zaslúži, to je jasné. Nerád vidím, keď vyhráva stále to isté meno.“

Súvisiace články