logo F1online.skF1online.sk

Wolff: Ako tínedžer som stratil otca, Christian ma nemôže rozhodiť

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 11. 2021

Boj o titul majstra sveta Formuly 1 pre rok 2021 vrcholí. Súboj prebieha naozaj na všetkých úrovniach, jazdeckej, technickej a aj mediálnej. V tomto roku sme boli svedkami viacerých prestreliek medzi šéfmi Mercedesu a Red Bullu. Boss tímu z Brackley Toto Wolff hovorí, že je voči tomu imúnny. V detstve si vraj prešiel takou traumou, že toto „divadlo“ mu môže vyvolať akurát tak úsmev na tvári.

Vzájomné predvádzanie pred kamerami, ktoré akoby bolo súťažou v tom, kto je a kto nie je pod tlakom. Je to Max Verstappen a Red Bull alebo Lewis Hamilton a Mercedes?

„Christian hovorí o tom, že cítim tlak, ale tak to nie je. Necítim žiadny tlak. On je z môjho pohľadu len jedným z protagonistov pantomímy, je súčasťou hereckého obsadenia Formuly 1. Pre mňa ako akcionára a majiteľa tímu Formuly 1 je skvelé, že vytvára takéto príbehy, aj keď irelevantné. Keď na ľudí mieria kamery a mikrofóny médií, začnú sa správať ako hollywoodski herci,“ prehlásil Wolff pre Daily Mail.

„Je dobré, že vypĺňajú medzery a robia z toho takúto pantomímu. Je to dobré pre šport a je to dobré pre Netflix, pretože tí chcú ukázať ľudí, nie časy na kolo. Ľudia si uvedomili, že keď hovoria kontroverzné veci, dostávajú priestor v médiách a na titulných stránkach.“

„V istom zmysle nás to vracia späť ku koreňom, ktoré vytvoril Bernie Ecclestone. Keď neboli preteky dostatočne dobré, tak zinscenoval divadlo. Vždy bol dobrý pri vytváraní titulkov. Teraz sa k tomu vraciame, no ja sa do toho vtiahnuť nenechám. Pripadá mi to zábavné, no nijak inak sa ma to nedotýka,“ dodal Wolff.

Životný príbeh Tota Wolffa je pomerne známy. Úspešný podnikateľ, šéf tímu Formuly 1 a otec krásnej rodiny. Dokonalý protiklad toho, čo zažíval ako dieťa. Hovorí, že v živote už zažil veľa omnoho ťažších chvíľ, ktoré mu pomáhajú sa nad týmto „divadlom“ len pousmiať a ísť ďalej. „Pozrite, v živote som prežil toľko ťažkých chvíľ, že súboj o titul vo Formule 1 sa k nim nemôže ani len priblížiť. Kvôli psychickému stresu už nepohnem ani brvou. V detstve a dospievaní som si prešiel takými problémami, že toto je pre mňa len dobrá zábava, kdežto udalosti z mojich skorších rokov zanechali trvalé jazvy.“

„Nebolo to len o tom, že som stratil otca, ktorý desať rokov bojoval s ťažkou chorobou a mal nádor na mozgu. Už moja prvá spomienka naňho je spojená s tým, že bol chorý. Zomrel v čase, keď som bol ešte len tínedžer. Nemali sme absolútne žiadne peniaze,“ spomína Wolff.

„Spomínam si, že ako štrnásťročný som sa chcel osamostatniť. Nechcel som byť na nikom závislý a vedel, že sa nemôžem na nikoho spoliehať.“

„Každý z nás má svoj príbeh a svoje problémy. Nežiadam, aby ma niekto ľutoval, ale tieto myšlienky ma prenasledujú aj ako šéfa tímu. Prebudím sa zo sna o tom, že som zostal celkom sám. Takéto veci sa mi snívali už ako dieťaťu. V týchto dňoch sme hovorili o mentálnom zdraví. Ľudia vidia, že ste úspešní a preto si myslia, že všetko je fajn. Chcete im však povedať, že v tom nie sú sami“ povedal šéf Mercedesu.

„Toto ma poháňa vpred. Videl som v živote mnoho úspešných ľudí – podnikateľov, lekárov, právnikov – mnohí z nich čelili poníženiu alebo traume vo svojom minulom živote,“ dodal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia