logo F1online.skF1online.sk

Wolffa neprekvapuje klesajúca popularita jeho tímu

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 10. 2021

Minulý týždeň sme spoznali výsledky najväčšieho fanúšikovského prieskumu v histórii nášho športu. Zorganizovala ho samotná Formula 1 v spolupráci s Motorsport Network a analytikmi z Nielsen Sports a vyplynulo z neho niekoľko zaujímavých vecí. V minulých rokoch zvykli byť Lewis Hamilton a Mercedes v prieskumoch popularity na najvyšších priečkach, no teraz tomu tak celkom nebolo.

Zo 167 tisíc fanúšikov, ktorí sa do prieskumu zapojili, označilo Mercedes ako svoj obľúbený tím „len“ 11,9%, čo stačilo na celkové štvrté miesto. Šampiónov posledných rokov predbehli McLaren, Red Bull aj Ferrari. Šéfa Mercedesu Tota Wolffa takýto výsledok vraj neprekvapil.

„Určite chcete byť všade tímom číslo jedna,“ priznal Wolff pred víkendom v Austine. „Myslím si však, že je to normálny vývoj, ktorý sa dal očakávať. My sme boli tí šťastní, ktorí vyhrali sedem titulov za sebou, čo je obrovská séria úspechov.“

„Je jasné a prirodzené, že fanúšikovia fandia skôr tímom, ktoré to majú ťažké a sú trochu outsideri, dodal Wolff.

Podobne neslávne dopadli aj piloti tohto tímu. Lewis Hamilton zvykol takýmto rebríčkom popularity kraľovať, keďže sa celá „anti-Hamiltonovská koalícia“ rozdelí medzi fanúšikov ostatných jazdcov. Lewisova popularita však zdá sa trpí nástupom mladej generácie pilotov. Z prieskumu vyšiel tento rok ako najobľúbenejší pretekár Max Verstappen, druhý skončil Lando Norris a „až“ tretí Lewis Hamilton. Popularitu McLarenu a jeho pilotov dokumentuje aj štvrtý Daniel Ricciardo.

„McLaren odvádza super robotu aj so svojimi jazdcami,“ povedal Wolff. „Daniel je už veľmi dlho medzi fanúšikmi obľúbený a milovaný a Landovi sa darí. Zaslúžia si byť takto vysoko. Ich marketing spolu so sociálnymi sieťami je veľmi dobrý.“

„Potrebujeme porozmýšľať, čo s tým môžeme urobiť, ale história sa nedá zmeniť a ja by som ju ani zmeniť nechcel,“ dodal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia