logo F1online.sk

Binotto zrejme vynechá aj Mexiko a Brazíliu: Sme v kritickej fáze vývoja

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 10. 2021

Boss Ferrari Mattia Binotto sa nezúčastnil Veľkej ceny Turecka. Riadenie tímu v Istanbul Parku prenechal svojmu športovému riaditeľovi Laurentovi Mekiesovi a víkend strávil v továrni v Maranelle. Tam sa práce na budúcoročnom monoposte prehupli do „kritickej fázy“ a Binotto ako niekdajší technický riaditeľ chce s vývojom pomôcť.

Ferrari si bez svojho šéfa v Turecku dokázalo poradiť. Charles Leclerc aj Carlos Sainz odjazdili veľmi solídne preteky. Binotto plánuje ku koncu sezóny tráviť viac času v Maranelle, rozhodol sa preto vynechať niekoľko veľkých cien.

„Toto bolo jedno z podujatí, ktoré som plánoval stráviť doma v Maranelle,“ povedal po skončení tureckého víkendu Mattia Binotto. „Samozrejme, od začiatku roka sa kalendár celkom dosť zmenil. Tým sa tiež zmenili moje plány, no Turecko určite bolo jedným z podujatí, ktoré som plánoval vynechať.“

„Do konca sezóny vynechám ešte minimálne ďalšie dve veľké ceny. Mali by nimi byť Mexiko a Brazília, ale ešte uvidíme,“ dodal švajčiarsky rodák.

Dôvod, prečo práve tieto dve, je veľmi jednoduchý. Jedná sa o zámorské veľké ceny a boss Ferrari má pocit, že svojmu tímu dokáže viac pomôcť doma v továrni, kde pomáha s vývojom nového monopostu.

„Viete si asi predstaviť, že Mexiko a Brazília sú zámorské podujatia. Cesta tam je dlhá a tu v Maranelle máme plné ruky práce,“ prehlásil Binotto.

„Riadim celý tím, oblasť šasi aj motorové oddelenie. Treba manažovať celú organizáciu a vývoj auta pre rok 2022 sa dostal do kritickej fázy, kedy sa nám začína krátiť čas. Som teda rád, že môžem byť tu. Štvrtky a piatky trávim v kancelári a plne sa sústredím na to, čo sa deje tu v Maranelle. Soboty a nedele som plne zamestnaný dianím na okruhu.“

„Dianie v padoku mi určite chýba, ale Laurent Mekies odvádza skvelú prácu a som veľmi spokojný s jeho vedením v čase, keď necestujem s tímom,“ dodal Binotto.

Súvisiace články