logo F1online.sk

Honda definovala tri piliere spolupráce s Red Bullom od roku 2022

Honda, ilustračné
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko7. 10. 2021

2. októbra 2020 bolo oficiálne oznámené, že spoločnosť Honda ukončí svoje pôsobenie v šampionáte Formuly 1, vrátane dodávania pohonnej jednotky, po sezóne 2021. Teraz japonská automobilka zverejnila tri hlavné piliere spolupráce s Red Bullom od roku 2022.

Oficiálna správa zo strany Hondy hovorí o tom, že automobilka využije všetky skúsenosti, ľudské zdroje a technické „know-how,“ ktoré získala za sedem rokov pôsobenia v hybridnej ére Formuly 1 na to, aby dosiahla uhlíkovú neutralitu celej spoločnosti.

Toto sú tri kľúčové body dohody medzi spoločnosťou Honda a Red Bull, vzhľadom na spoluprácu od roku 2022:

1) Spoločnosť Red Bull Powertrains má právo využívať duševné vlastníctvo Hondy, týkajúce sa pohonnej jednotky.

2) Honda bude podporovať spoločnosť Red Bull Powertrains pri stavbe pohonnej jednotky pre rok 2022 a taktiež bude poskytovať podporu pri prevádzke tratí a pretekov z Japonska počas celej sezóny 2022. Od roku 2023 prevezme Red Bull Powertrains zodpovednosť za všetku výrobu a servis motorov tímov Red Bull Racing a Scuderia AlphaTauri.

3) Zamestnanci spoločnosti Honda Racing Development UK (Milton Keynes) sa stanú zamestnancami spoločnosti Red Bull Powertrains.

„Som rád, že sme dosiahli dohodu so spoločnosťou Red Bull Group, ktorá pokrýva všetky podrobnosti o právach duševného vlastníctva na pohonnú jednotku F1, a týmto spôsobom môže Honda stále prispievať do sveta automobilových pretekov. Teraz usilovne pracujeme na posilnení štruktúry našich ľudských zdrojov, aby sme mohli zaistiť, že naši fanúšikovia si budú môcť aj naďalej užívať úlohu Hondy vo všetkých druhoch motoristického športu,“ povedal Kodži Wanatabe zo spoločnosti Honda.

Súvisiace články