logo F1online.sk

Red Bull predstaví v Turecku špeciálne lakovanie

Špeciálne lakovanie Red Bullu
© Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 10. 2021

Tento víkend sa pôvodne mala konať Veľká cena Japonska. Tá však bola napokon kvôli pandémii zrušená a jej miesto zaujalo Turecko. Red Bull si na cestu do „krajiny vychádzajúceho slnka“ chystal špeciálne lakovanie. To napokon v koši neskončí. V tíme sa rozhodli, že potešia svojich fanúšikov a nasadia ho v Turecku.

Red Bull v krátkom videu na sociálnych sieťach ukázal „len“ nový nos, ktorému dominuje bielo-červená kombinácia, podobne ako na japonskej vlajke. Jedná sa však aj o poctu Richiemu Gintherovi, ktorý zapísal na Veľkej cene Mexika 1965 vôbec prvé víťazstvo japonskej automobilky vo Formule 1. Pozmenené lakovanie bude mať nasledujúci víkend aj AlphaTauri.

Krátke video zverejnené Red Bullom na sociálnych sieťach ukazuje záblesky špeciálneho lakovania ako Red Bullu, tak AlphaTauri. Záber predného krídla patrí hlavnému tímu a nesie prevažne biele prvky. To by mal byť odkaz na monopost Honda RA272 z roku 1965, ktorý japonskej automobilke priniesol prvé víťazstvo vo Formule 1. Krátky záber na zadné krídlo by mal patriť AlphaTauri a nesie japonský nápis “arigato”, čo v preklade znamená “ďakujeme”.

„Všetci v Honde sme veľmi sklamaní, že Veľká cena Japonska musela byť zrušená,“ povedal riaditeľ pre oblasť komunikácie s verejnosťou Hondy Kodži Watanabe. „Na preteky v Suzuke sme sa veľmi tešili, keďže toto je náš posledný rok v tomto športe. Navyše, oba naše tímy podávajú veľmi dobré výkony.“

„Japonskí fanúšikovia sa obzvlášť tešili na posledné vystúpenie Hondy v F1 a Júkiho Cunodu na jeho domácej veľkej cene. Vieme, že špeciálne lakovanie nenahradí veľmi vzrušujúci víkend, no veríme, že ho najmä naši fanúšikovia v Japonsku prijmú ako znak našej vďaky za ich dlhoročnú podporu,“ dodal Watanabe.

„Na cestu do Japonska sme sa zvlášť tešili, pretože by bolo skvelé sledovať Júkiho Cunodu pred zrakmi jeho domácich fanúšikov. Suzuka je tiež jeden z najlepších okruhov na svete a zakaždým prináša vzrušujúce preteky. Tunajší fanúšikovia tomuto športu rozumejú a svoje uznanie a vďaku prezentujú v typickom japonskom štýle,“ povedal boss tímu AlphaTauri Franz Tost.

„Budeme si teda musieť počkať do budúceho roka. Nápis ‚arigato‘ na našich zadných krídlach v Turecku bude výrazom našej vďaky všetkým japonským fanúšikom,“ dodal Tost.

Informácie a fotografie budeme priebežne dopĺňať…

Súvisiace články