logo F1online.sk

Ferrari neprezradí, aké veľké zlepšenie priniesol nový motor: Zostaneme diskrétni

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 9. 2021

Ferrari priviezlo do Soči vylepšenú pohonnú jednotku, ktorú si ako prvý vyskúšal Charles Leclerc. Carlos Sainz sa nateraz musel uspokojiť so staršou špecifikáciou, no nový motor dostane čo najrýchlejšie aj on. Pozitívnou správou určite je, že Charles i jeho šéfovia hlásia zlepšenie, avšak nechcú prezradiť, aké veľké.

Ferrari v Rusku predstavilo vylepšenie hybridnej časti svojej pohonnej jednotky. Zlepšenie by teda malo byť citeľné najmä v pretekoch, keďže jazdci teraz budú môcť využívať energiu z batérie vo väčšej miere. Môžeme sa však len dohadovať o tom, aké veľké zlepšenie nová pohonná jednotka priniesla. Hovorilo sa asi o desiatich koňoch, ale Scuderia nič také nepotvrdila.

„Nie, nechcem to akokoľvek kvantifikovať. Zostaneme diskrétni,“ odpovedal Mattia Binotto na otázku, koľko desatín na kolo nový motor priniesol.

„Po stránke výkonnosti je to krok vpred, ale ako povedali Charles aj Laurent Mekies, najdôležitejšie pre nás bolo nasadiť novú technológiu čo najskôr. Pomôže nám to získať nejaké skúsenosti smerom k roku 2022.“

„Som rád, že Charles ho už má a môže s ním rátať do konca sezóny, čo je tiež krok vpred,“ dodal Binotto.

Ani športový riaditeľ Scuderie, Laurent Mekies, nebol v sobotu v Soči o nič konkrétnejší. Prezradil, že tím bol spokojný s novými poznatkami, avšak nový motor „neznamená prevratnú zmenu“.