logo F1online.skF1online.sk

Mick verí v opätovné spojenie mien Schumacher a Ferrari

Mick Schumacher
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 9. 2021

Mick Schumacher strávi aj svoju ďalšiu sezónu s tímom Haas. Zostáva tiež členom akadémie Ferrari, ktorej hlavnou úlohou je vychovávať jazdcov pre potreby hlavného tímu Scuderie. Je preto pochopiteľné, že je Mickova budúcnosť spájaná práve s týmto tímom.

Nie je to len jeho meno alebo príslušnosť k akadémii Ferrari. Schumacher v tejto sezóne nepochybne zaujal aj svojimi výkonmi. Ukázal, že sa dokáže veľmi rýchlo učiť a určite mu nechýba rýchlosť. V kvalitatívne poddimenzovanom monoposte Haasu je jeho úlohou hlavne pravidelne porážať tímového kolegu, čo sa mu aj darí.

Jeho otec dokázal vo Formule 1 skutočne veľké veci. Opätovné spojenie mien Schumacher a Ferrari je veľkým snom mnohých, čo však Mick nevníma ako dodatočný tlak.

„Nie, nenazval by som to tlakom,“ povedal Schumacher pre Fast Lane Podcast. „Podľa mňa je pekné, keď o sebe môžem povedať, že som súčasťou rodiny Ferrari. Byť súčasťou takej spoločnosti je skrátka skvelé.“

„Potom je tu samozrejme aj celá tá história. Ľudia si mená Schumacher a Ferrari spájajú. Pre mňa to je vskutku jedinečná kombinácia. Verím, že v budúcnosti dôjde k jej obnoveniu,“ dodal Mick.

Aj sám Mattia Binotto viackrát spomenul, že jeho tím nemeckého mladíka pozorne sleduje. Ferrari však so svojou aktuálnou jazdeckou dvojicou musí byť spokojné. O Mickovom prestupe sa istotne bude hovoriť aj pred sezónou 2023, ale ako sám hovorí, Scuderia pred neho nekladie žiadne ciele.

„Nie, určite nie priamo,“ povedal Schumacher na adresu svojho šéfa vo Ferrari. „Samozrejme viem, že sa musím ukázať. Veľmi pozorne ma sledujú a tiež mi rôznymi spôsobmi pomáhajú.“

Súvisiace články

Diskusia