logo F1online.sk

Alonso odkazuje Renaultu: Zabudnite na rok 2021

Cyril Abiteboul
© Renault Sport F1
Milan Kubala
Milan Kubala11. 7. 2020

Fernando Alonso to s návratom a s útokom na víťazstvá či dokonca na majstrovský titul myslí skutočne vážne. Vo Formule 1 chce stráviť ešte aspoň dva roky, pričom najspokojnejší by bol, keby už v tom druhom vedel uplatniť svoje schopnosti v majstrovskom boji. Renaultu vraj preto odkázal, aby všetko nechal tak a koncentroval sa na ročník 2022.

Sezóna 2022 prinesie nové technické pravidlá a s ním sa môže zmeniť aj pomer síl na štartovom rošte. Nuž a čím skôr začne tím s vývojom, tým je pravdepodobnejšie, že sa mu podarí postaviť silné auto. Po niečom takom Alonso túži už dlhé roky.

“Myslím si, že Alonso má totálne prečítanú Formulu 1, pokiaľ ide o veci nielen na trati, ale aj mimo nej,” cituje Cyrila Abiteboula the-race.com. Práve táto Španielova sčítanosť môže francúzskej značke priniesť ovocie. “Má schopnosť pripraviť plán, pripraviť stratégiu. Nie iba pre jeho tím, ale aj pre celý náš program vo Formule 1.”

“Jeho napríklad zaujíma len rok 2022. O sezónu 2021 nemá takmer žiaden záujem. Bude u nás v roku 2021 pretekať, takže si možno myslíte, že sa chce postarať o to, aby sme boli čo najkonkurencieschopnejší, ale v skutočnosti nám odkazuje: ‘Chlapci, zabudnite na rok 2021!’,” vysvetľuje Alonsovu víziu jeho budúci šéf. “Nie, že by sme na tom nemali byť slušne, ale on sa koncentruje len na 2022.”

Jedným z dôvodov, prečo si Renault vybral spomedzi Alonsa, Vettela a Bottasa práve Španiela, je aj jeho budovateľská filozofia. V neposlednom rade však išlo aj o to, že Alonso mal skutočný záujem prísť do Renaultu; nešlo len o jeho akýsi záložný plán.

“Takéto myslenie a skúsenosť, že vo Formule 1 sa úspech buduje dlhé roky dopredu tým, že obetujete jedno celé obdobie, sa v histórii Formuly 1 opakuje každý jeden raz. Takúto filozofiu vie priniesť do nášho tímu Alonso. Je to mimoriadne užitočné pre mňa ako šéfa tímu, ale aj pre mnohých ľudí u nás. Trochu pokoja sa vždy zíde,” dodal Abiteboul.

Súvisiace články