logo F1online.sk

V druhom tréningu najrýchlejší Verstappen, Bottas a Pérez

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 7. 2020

Druhý tréning nám okorenil jeden zaujímavý fakt, a síce ak by si sa na Red Bull Ringu nemohla kvalifikácia uskutočniť zajtra ani v nedeľu, do pretekov by sme štartovali v poradí určenom práve druhým tréningom. Aj preto ho tímy brali o čosi vážnejšie, takisto sa zajtra nemusí uskutočniť ani tretí tréning, takže bolo potrebné si zajazdiť nejaké kilometre navyše.

V piatok popoludní bol najrýchlejší Max Verstappen na Red Bulle, ktorý sa však na čas 1:03.660s poriadne nadrel. Najprv sa sťažoval na nedostatok výkonu, potom mu komisári niektoré časy škrtli pre porušenie limitov trate a takisto tu bol faktor jeho tohtoročného monopostu, ktorý zdá sa nie je práve poslušný. Na veľkú nedotáčavosť sa posťažoval aj jeho tímový kolega Alex Albon. Britsko-thajský pretekár sa v treťom tréningu roztočil hneď dvakrát.

Naproti tomu, veľmi poslušné sa zdajú monoposty Mercedesu. Piloti tohto tímu boli aj dnes v dobrej forme, napriek tomu, že šieste miesto Lewisa Hamiltona nič také nenasvedčuje, tak druhý Valtteri Bottas bol Verstappenovi veľmi blízko.

Aj popoludní na to poriadne tlačili Racing Pointy. Dopoludňajší najrýchlejší muž Sergio Pérez skončil tretí, Lance Stroll štvrtý.

Na úplne opačnom brehu sa naďalej pohybuje trápiace sa Ferrari. Charles Leclerc dnes nebol veľmi vidieť, absolvoval niekoľko nenápadných pokusov a zajazdil deviaty najrýchlejší čas. Pred ním sú tak oba monoposty Mercedesu, Red Bullu, Racing Pointu a McLarenu. Veľmi frustrovaný vyzeral Sebastian Vettel, ktorému tohtoročná (už vylepšená) SF1000 vôbec nechutí. Seb urobil niekoľko chýb a zdalo sa, že pri prejazde jedným z obrubníkov poškodil úplne nové predné krídlo. Štvornásobný šampión skončil hlboko v poli až na šestnástom mieste, hoci mu komisári pre porušenie limitov trate škrtli až tri rýchle časy.