logo F1online.sk

Massa čaká Hamiltonovo víťazstvo: Maxove šance na titul to však neovplyvní

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala11. 9. 2021

Na Veľkú cenu Talianska je najlepšie pripravený Mercedes, ktorý by mal podľa Felipeho Massu nedeľné preteky jasne vyhrať. Tým by opäť preklopil misky váh na svoju stranu, no Verstappena by to príliš zasiahnuť nemalo, myslí si Brazílčan.

Valtteri Bottas a Lewis Hamilton odštartujú do šprintových pretekov z prvého radu. Sú teda na najlepšej ceste dnes vyhrať, no aj keby sa im to podarilo, tak v nedeľu bude štartovať z čela len jeden z nich. Vďaka rýchlostnej výhode, ktorú má Hamilton na Verstappena, by však nemal mať problém s tým, že mu bude vpredu chýbať spoločník.

“Na Veľkej cene Holandska bol Verstappen najlepší, nuž a vyhral aj v Spa,” otvoril svoje hodnotenie Felipe Massa pre racingnews365.com. “Tentoraz to však vyzerá tak, že sa veci otočili v prospech Mercedesu a Hamiltona.”

“Mercedes vyzerá byť v Monze neskutočne silný, súdiac podľa kvalifikácie. Preto očakávam, že Mercedes tento víkend vyhrá, ale to by nemalo príliš ovplyvniť Verstappenove šance na zisk titulu,” pokračoval pilot, ktorý s Hamiltonom už prehral a na vlastnej koži sa presvedčil o tom, že každý bod je dôležitý.

Podľa Felipeho Massu Verstappen spraví najlepšie, ak bude v Monze vyčkávať a pokúsi sa získať maximálny možný počet bodov bez toho, aby prehnane riskoval. Podľa týchto pokynov by mal v nedeľu skončiť aspoň druhý za Lewisom Hamiltonom.

“Tento súboj sa bude ťahať ešte veľmi dlhý čas. Bude to o tom, kto skončí na čele na konci sezóny,” zamýšľa sa Massa, podľa ktorého bude kľúčová vytrvalosť. “Aj keď má Max pred sebou ťažké preteky, pre jeho šance vyhrať v tejto sezóne titul to nič neznamená. Ak tu prehrá, bude to len o pár bodov, pokiaľ nespraví nejakú chybu. A na nasledujúcich pretekoch by si to mohol vynahradiť.”

Súvisiace články