logo F1online.sk

V prvom tréningu najrýchlejší Pérez, za ním Verstappen a Bottas

Sergio Perez, Racing Point RP20
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 7. 2020

Prvý tréning pred Veľkou cenou Štajerska sa niesol v pokojnom duchu, ovládol ho Sergio Pérez na Racing Pointe, ktorý o necelú desatinu zdolal Maxa Verstappena.

Tím Racing Point bol vo všeobecnosti v prvom tréningu veľmi aktívny a obaja piloti na to veľmi tlačili. Na rozdiel od napríklad Mercedesu, kde toho veľa nenajazdili. Valtteri Bottas i Lewis Hamilton zajazdili svoje najrýchlejšie časy na stredne tvrdej zmesi a v poradí sa zaradili na tretie, resp. štvrté miesto.

Naopak, pomerne aktívne bolo Ferrari, ktoré má na Spielbergu k dispozícii nový aerodynamický balík. Síce sa piloti tímu umiestnili hlboko v poli, no pre Scuderiu bolo piatkové dopoludnie najmä o zbieraní dát a hľadaní toho najvhodnejšieho nastavenia pre sobotu a nedeľu.

V prvom tréningu toho veľa nenajazdil Nicholas Latifi. Už v úvodných minútach mu jeho Williams vypovedal poslušnosť a kanadský nováčik do vysielačky reportoval, že sa jedná o problém s motorom. Technické problémy mal aj Kevin Magnussen, ktorý sa na trať ani nedostal. Mechanici počas celého tréningu pracovali na výmene batérie.

Na trati sme mali aj dvoch testovacích pilotov. Robert Kubica v nahradil Alfe Romeo Antonia Giovinazziho a skončil osemnásty, Jack Aitken, ktorý zasadol do monopostu Georgea Russella zajazdil sedemnásty najlepší čas.