logo F1online.sk

Tost: Mateschitz musí rozhodnúť o tom, či sa Vettel vráti

Franz Tost, Christian Horner, Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 7. 2020

Sebastian Vettel vo štvrtok pred novinármi pripustil, že keby mu na dvere zaklopal Red Bull s tým, že mu ponúka miesto v jeho áčkovom tíme, tak by ho s najväčšou pravdepodobnosťou vzal. Franz Tost tvrdí, že o všetkom bude musieť rozhodnúť Mateschitz.

Helmut Marko trvá na svojom, a teda, že pre Vettela nie je v Red Bulle miesto. Markovi dáva za pravdu aj fakt, že 51-percentným vlastníkom Red Bullu je thajská rodina, pre ktorú je Alex Albon cenným artiklom.

Franz Tost, šéf juniorky Red Bullu, však v rozhovore pre RaceFans skonštatoval, že “nakoniec o tom bude musieť rozhodnúť Dietrich Mateschitz”, čím naznačil, že možno ešte nie je celému príbehu koniec. Mateschitz vlastní zvyšných 49 percent značky, je teda zrejmé, že bude musieť presvedčiť druhú stranu o tom, že Vettelov návrat bude výhodnejší ako Albonovo pokračovanie v tíme.

Pri Vettelovi sa skloňujú aj iné možnosti ako len návrat do Red Bullu. Nemecký pretekár vo štvrtok prezradil, že do úvahy prichádza aj prestávka či dokonca ukončenie kariéry. A možno by mohol vo Formule 1 zostať, aj keď na inej pozícii. Nenašlo by sa preňho nejaké miesto pri mentorovaní mladých jazdcov Red Bullu? “Pokiaľ viem, tak toto teraz nie je predmetom rozhovorov,” prezradil Tost.

Sebastian Vettel sa začiatkom týždňa objavil aj s Maxom Verstappenom v relácii televízie ServusTV. V nej sa Verstappen vyjadril, že by mu neprekážalo, keby dostal nového kolegu, a teda štvornásobného majstra sveta.

Vo štvrtok to celé nadľahčil tým, že chcel byť len milý voči Vettelovi, ktorý sedel obďaleč. Na výmenu stráží v Red Bulle nevidí dôvod. “Myslím si, že momentálne je náš tím veľmi spokojný s nami oboma. Ja som s Alexom ako mojím kolegom tiež spokojný.”

“Je to veľmi milý chlapík, čo je pre všetkých fajn. Vie dobre nastaviť auto, obaja dávame tímu dobrú spätnú väzbu. A je rýchly,” hodnotí Verstappen. “Nemyslím si, že by tu bol nejaký dôvod na zmeny. A tiež mám zato, že Christian a Helmut majú na vec rovnaký pohľad. Koniec-koncov, nie je na mne, aby som o tomto rozhodoval.”

Súvisiace články