logo F1online.skF1online.sk

AMuS: Lawrence Stroll ponúkol Vettelovu sedačku Alonsovi, ten ju odmietol

Fernando Alonso
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 9. 2021

Prestupový ošiaľ vrcholí a každým dňom sme hladní po nových a nových informáciách. Jednu vskutku zaujímavú priniesol nemecký Auto Motor und Sport, podľa ktorého Aston Martin uvažoval o výmene Sebastiana Vettela. Ten sa s tímom stále nedohodol na novej zmluve a jedným z dôvodov môže byť aj fakt, že v Silverstone mali záujem o Fernanda Alonsa.

Pôvodne sme si mysleli, že Sebastian Vettel podpísal s Aston Martinom viacročný kontrakt. Tím však napokon priznal, že sa jedná „len“ o ročný kontrakt s opciou na ďalší rok. Tím Lawrencea Strolla sa tak môže Sebastiana Vettela zbaviť a nahradiť ho niekým iným. Je pritom možné, že sa o to aj pokúšal, aspoň to tvrdí AMuS. Kanadský miliardár ho chcel nahradiť jeho odvekým rivalom Fernandom Alonsom.

„U Sebastiana Vettela vyzeralo všetko jasné a v tíme mal zotrvať aj v roku 2022,“ píše renomovaný Auto Motor und Sport. „Zrazu sa však z renomovaných zdrojov vynorili špekulácie, že majiteľ tímu Lawrence Stroll oslovil so svojou ponukou Fernanda Alonsa. Ten ju však odmietol.“

Alonso prednedávnom oznámil, že aj on vlani s Alpinom podpísal „len“ ročnú zmluvu s opciou. Aj uňho sa pritom pôvodne predpokladalo, že s francúzskym tímom uzavrel viacročný kontrakt. Napokon to však nebola pravda a „El Nano“ musel svoj kontrakt predĺžiť. Podarilo sa to vraj veľmi rýchlo a bez naťahovačiek.

„Prečo chceli Vettela vykopnúť, keď má na svojom konte takmer dvojnásobný počet bodov než Lance Stroll (a to napriek jeho maďarskej diskvalifikácii) nie je celkom jasné. Spolupráca však napokon bude pokračovať aj kvôli nedostatku príležitostí na jazdeckom trhu. Potvrdenie predĺženia zmluvy medzi Vettelom a Aston Martinom sa očakávalo v Zandvoorte, teraz sa zdá, že to ešte pár dní potrvá,“ píše ďalej AMuS.

„Sebastian má ročnú zmluvu s opciou na ďalší rok,“ potvrdil boss Aston Martinu Otmar Szafnauer. „V kontrakte sú stanovené určité termíny, do ktorých sa musíme rozhodnúť. Tie zatiaľ ešte neuplynuli, čiže je to normálny postup.“

„Nie je to nič komplikované ani viazané na akékoľvek podmienky. Máme určité časové okno a obe strany diskutujú a konečný termín, ktorý sa nezadržateľne blíži,“ dodal Szafnauer.

Súvisiace články

Diskusia