logo F1online.sk

Williamsová potvrdila záujem nových investorov

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 7. 2020

Už je tomu asi päť týždňov, čo tím Williams oznámil, že je na predaj. Hľadanie nových investorov sa podľa zástupcov stajne z Grove rozbehlo na plné obrátky. Zástupkyňa šéfa tímu Claire Williamsová tvrdí, že rokovania sa vyvíjajú sľubne.

V posledných rokoch sa výkonnosť tímu exponenciálne prepadala. Dôsledkom toho bolo zníženie podielov na prize money, Williams tiež nedokázal nájsť dlhodobých (a hlavne spoľahlivých) partnerov a napokon prišla globálna pandémia s ňou súvisiace dopady. Po rozluke s doterajším titulným sponzorom, spoločnosťou ROKiT, tím oznámil úmysel predať časť podielu v pretekárskom tíme.

„V tomto momente nemáme viac noviniek. No môžem povedať, že proces predaja ide dobre a sme veľmi radi za záujem o náš tím, a tento záujem je naozaj veľký,“ povedala Claire Williamsová, ktorú cituje oficiálny portál Formuly 1.

„Sme v procese a ten bude chvíľu trvať. Akonáhle budeme môcť niečo oznámiť, urobíme to. Tešíme sa na to, spolu s novými pravidlami, najmä rozpočtovým stropom sa Williams dostane do dobrej pozície. Veríme, že náš tím to posunie k lepším zajtrajškom,“ povedala Williamsová.

Medzi potenciálnych záujemcov sa dlhodobo radí otec súčasného pilota Williamsu Nicholasa Latifiho, Michael Latifi, ktorý už tím finančne podporuje. Ďalším je izraelský podnikateľ Chanoch Nissany, ktorý taktiež podporuje kariéru svojho syna, dnes testovacieho pilota Williamsu Roya Nissanyho. Tretím by mohol byť ruský miliardár Dmitrij Mazepin, ktorý sa o svoj vstup do Formuly 1 usiluje dlhodobo.