logo F1online.sk

Williamsová ako šéfka končí, tím opúšťa celá rodina

Claire Williamsová
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2020

Len pred pár dňami sa podarilo úspešne previesť tím Williams do rúk nového majiteľa, americkej investičnej spoločnosti Dorilton Capital, a už sa dejú prvé vážne zmeny v štruktúre stajne z Grove. Z pozície zastupujúcej šéfky tímu odchádza Claire Williamsová a ako oficiálny šéf tímu končí aj legendárny Frank Williams.

Definitívne sa tak zatvára 43 rokov dlhá kapitola Williamsu ako rodinného tímu Williamsovcov. Tím získal 114 víťazstiev, sedem jazdeckých a deväť konštruktérskych šampionátov. Nový majiteľ by chcel na tieto úspechy nadviazať, no bude do toho musieť ísť sám.

“S ťažkým srdcom oznamujem, že odstupujem z mojej pozície v tíme,” vyhlásila Claire Williamsová v oficiálnom stanovisku. “Dúfala som, že moje funkčné obdobie bude ešte pokračovať a udržíme odkaz rodiny Williamsovcov aj pre nasledujúcu generáciu. Avšak, potreba nájsť investíciu, kvôli viacerým faktorom, z ktorých niekoľko bolo mimo našu kontrolu, vyústila v predaj tímu Dorilton Capitalu.”

“Keďže budúcnosť tímu je teraz už zabezpečená, máme pocit, že toto je pre nás vhodný čas odísť z tohto športu,” pokračuje Claire Williamsová. “Ako rodina sme vždy dávali na prvé miesto Williams. Demonštrovali sme to aj našimi nedávnymi krokmi. Veríme, že teraz je ten správny čas prenechať opraty a dať novým majiteľom šancu viesť do budúcna tento tím.”

“V športe sme boli viac ako štyri desaťročia. Sme neuveriteľne hrdí na naše výsledky na trati a odkaz, ktorý za sebou zanechávame. Vždy sme tu boli z lásky a čistého potešenia z motoršportového pretekania. Nie je to rozhodnutie, ktoré by sme brali naľahko, ale po intenzívnom premýšľaní a ako rodina,” konštatuje.

Dcéra Franka Williamsa, zakladateľa tímu, naznačila, že od Dorilton Capitalu dostala jej rodina príležitosť pokračovať na čele Williamsu. “Veľmi si ceníme povzbudenie Doriltonu, aby sme pokračovali, ale vieme, že tím bude v dobrých rukách a meno Williams bude žiť aj naďalej. Toto je možno koniec éry Williamsu ako tímu vlastneného rodinou, ale je to začiatok novej éry pre Williams Racing. Do budúcna im želáme veľa úspechov.”

Claire Williamsová definitívne odíde z tímu po VC Talianska. Meno nového šéfa zatiaľ nepoznáme.