logo F1online.sk

Williamsová odpovedá: Odkúpil Williams Bernie Ecclestone?

Williams, ilustračné
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala28. 8. 2020

Zatiaľ vieme len jedno; Williams už nepatrí rodine Williamsovcov, ale americkej investičnej spoločnosti Dorilton Capital. Kto presne za ňou stojí, momentálne netušíme. V kuloároch sa špekulovalo, že by v celom predaji mohol mať prsty aj Bernie Ecclestone. Williamsová to popiera.

Ako sa vlastne podarilo spojiť Dorilton Capital s Berniem Ecclestonom? Predaj totižto prebehol prostredníctvom tretej firmy s názvom BCE Limited. Nuž a zhodou okolností sa skratka BCE zhoduje s iniciálkami Bernieho Charlesa Ecclestona.

“Už som to videla. Cez týždeň som sa o tom rozprávala s pánom Ecclestonom. Spýtala som sa ho, či to on je za tým,” uviedla Claire Williamsová počas piatkovej tlačovky, no rýchlo doplnila: “Mimochodom, to bol žart.”

Špekuláciám mohli nahrať aj vyjadrenia Bernieho Ecclestona, ktorý sa na začiatku júna nechal počuť, že sa aj on sám “obzerá” po potenciálnych investoroch. V jeho rukách ale Williams neskončil, ozrejmila po krátkom odľahčení šéfka britského tímu.

“Bernie nemá s novými majiteľmi nič spoločné. Dorilton Capital je úplne nezávislý, Bernie nie je novým majiteľom Williamsu,” potvrdila. “Nemôžem zachádzať príliš do detailov ohľadom toho, ktorí ľudia sú za Doriltonom. To budeme môcť odhaliť v priebehu najbližších týždňov a mesiacov.”

“V takomto finančnom prostredí nie je ľahké vykonať takéto transakcie, ale my vo Williamse sme šťastní, že sa nám podarilo získať nových majiteľov, ktorí majú veľkú vášeň pre tento šport a pre Williams. Majú veľmi jasné ambície ohľadom toho, kde chcú tento tím vidieť. Sú pripravení investovať do tímu, aby to dosiahli,” vysvetľuje dcéra legendárneho Franka Williamsa.

“V zákulisí už strávili ohromné množstvo času. Preberajú všetko, čo by ste čakali, že by si mali prebrať, ak chcú porozumieť tomuto tímu, ale aj športu. Mám absolútnu dôveru, že sú to tí správni ľudia, ktorí posunú tento tím vpred.”

Williamsovci ešte pred pár rokmi neoblomne trvali na tom, že Williams nikdy nepredajú. Časy sa však menia a napokon museli svoj postoj prehodnotiť. Radosť im však robí to, že tím má zabezpečenú budúcnosť, stále sa bude volať Williams a stále bude sídliť v Grove.

“Klamala by som, keby som povedala, že posledných pár mesiacov nebolo emotívnych,” priznáva Williamsová. “Ale už to pár mesiacov trvá a všetci sme to pochopili. Pre Williams to môže byť len dobré. My sme nemali nad čím premýšľať. Tento tím potrebuje investíciu a teraz, pod novými majiteľmi, ho čaká naozaj svetlá budúcnosť.”

Williamsová tiež prezradila, že na rozhodnutie ohľadom toho, ako bude vyzerať jej budúcnosť alebo budúcnosť Franka Williamsa v tíme, je ešte “veľmi skoro”. Žiadne rýchle zmeny by prísť nemali. “Zatiaľ budeme fungovať štandardne.”

Súvisiace články