logo F1online.sk

Aston Martin pripravuje predĺženie zmluvy pre Vettela: Máme ho radi

Sebastian Vettel a Otmar Szafnauer
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 9. 2021

Ešte donedávna sme si mysleli, že Sebastian Vettel vlani podpísal s Aston Martinom viacročnú zmluvu. Vysvitlo však, že má „len“ ročný kontrakt s opciou na ďalší rok. Nová zmluva pritom ešte podpísaná nebola, a tak sa štvornásobný šampión musí so svojim zamestnávateľom dohodnúť. Neočakávame však žiadne prekvapenia.

Aston Martin ešte oficiálne nepotvrdil svoju jazdeckú dvojicu pre rok 2022. Bolo by však obrovskou senzáciou, keby nepokračoval so svojim súčasným tandemom Sebastian Vettel – Lance Stroll. Prvý menovaný síce zmluvu nemá, no podľa dostupných informácií sa na nej už pracuje. A druhý je, pochopiteľne, synom majiteľa stajne.

„Sebastian má ročnú zmluvu s opciou na ďalší rok,“ potvrdil boss Aston Martinu Otmar Szafnauer. „V kontrakte sú stanovené určité termíny, do ktorých sa musíme rozhodnúť. Tie zatiaľ ešte neuplynuli, čiže je to normálny postup.“

„Nie je to nič komplikované ani viazané na akékoľvek podmienky. Máme určité časové okno a konečný termín, ktorý sa nezadržateľne blíži,“ dodal Szafnauer.

V Aston Martine sa žiadne jazdecké rošády neočakávajú. Šéfovia si spoluprácu s Vettelom pochvaľujú a aj keď bodový zisk stajne zo Silverstone nie je taký, aký by si v tíme priali, s Vettelovými výkonmi sú spokojní.

„Máme radi Sebastiana a Sebastian má rád nás. Teraz je čas diskutovať o tom, čo budeme robiť v budúcom roku,“ povedal Szafnauer.

A rovnako to platí aj Lanceovi Strollovi. „Jazdí naozaj dobre. Mal aj nejakú smolu, zlyhania pneumatík či havárie po štarte pretekov. Jeho jazda je však pôsobivá. Potrebuje len trochu šťastia, aby získal aj nejaké body.“