logo F1online.sk

Ferrari má tréningové double, Hamiltona potrápili problémy s motorom

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2021

Druhý tréning, ktorý sa v Zandvoorte začal s päťminútovým oneskorením, ovládlo Ferrari. Charles Leclerc a Carlos Sainz sa zoradili na prvých dvoch priečkach, na tej tretej stojí Esteban Ocon. Nie sú to mená, ktoré by sme čakali. Tým sa dnes nedarilo podľa predstáv.

Charles Leclerc si dnes k svojmu menu pripísal 28 kôl, z ktorých bolo to najrýchlejšie na úrovni 1:10,902. Carlos Sainz jazdil takmer rovnako usilovne a na druhej priečke zaostal o 0,154 sekundy. Esteban Ocon bol tesne tretí.

O najväčší rozruch sa dnes postaral Lewis Hamilton. Brit v druhom tréningu odjazdil len tri kolá. Vo vysielačke najskôr vyhlásil, že zacítil výpadok výkonu. Inžinier mu po chvíli prikázal zastaviť monopost. Tím podľa všetkého objavil isté nezrovnalosti na telemetrii.

Hamilton poslúchol, kvôli čomu sme museli dnešné jazdy opäť prerušiť — riaditeľstvo pretekov vyvesilo červenú vlajku. Mercedes však ubezpečil, že Hamiltonove a Vettelove problémy nie sú prepojené. Okruh Zandvoort teda nemá byť slabinou motorov z Brixworthu.

V druhom tréningu sme sa dočkali ešte jedného prerušenia, a síce po Mazepinovej chybe v jedenástej zákrute. Po nej sa zrazu ocitol v štrku, z ktorého sa už nedokázal vyslobodiť. Ďalšie dve červené vlajky nepotešili nikoho, keďže trať je veľmi úzka, je na nej hustá premávka a namiesto jazdenia museli sedieť v boxoch.

Azda najviac to naštvalo Maxa Verstappena, ktorý musel prerušiť svoje dobre rozbehnuté kolo — prvý sektor bol fialový — práve kvôli prerušeniam. “Toto je šialené. Nemôžem ani zajazdiť kolo,” lamentoval vo vysielačke po Mazepinovej piruete. Holanďan nakoniec zajazdil len piaty najlepší čas za Valtterim Bottasom.

Šieste miesto patrí Fernandovi Alonsovi na Alpine. Siedmy skončil Pierre Gasly pred Landom Norrisom, Antoniom Giovinazzim a Sebastianom Vettelom, ktorý do druhého tréningu vstúpil o čosi neskôr. Mechanici v jeho úvode ešte stále pracovali na výmene pohonnej jednotky. Vettel sa vrátil ku staršiemu kusu.

https://pbs.twimg.com/media/E-XcVqbX0DUi8Ag?format=jpg&name=medium