logo F1online.sk

Prístup hodný šampióna, chvália Verstappena Rosberg s Buttonom

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Róbert Lešš
Róbert Lešš6. 9. 2021

Oranžová armáda fanúšikov verila vo víťazstvo Maxa Verstappena. Ten zachoval chladnú hlavu a zvíťazil. Jeho triumf a najmä prístup zarezonoval aj medzi bývalými šampiónmi kráľovnej motoršportu Nicom Rosbergom a Jensonom Buttonom.

Návrat F1 do holandského Zandvoortu dopadol podľa želaní domácich fanúšikov. Max Verstappen na Red Bulle preťal šachovnicovú vlajku pred oboma Mercedesmi Lewisa Hamiltona a Valtteriho Bottasa.

Vďaka víťazstvu sa Holanďan opäť posunul do čela celkového poradia jazdcov. Druhý Hamilton stráca tri body. Nico Rosberg pochválil pilota Red Bullu za vynikajúci výkon a nepodľahnutiu tlaku na domácich pretekoch.

„Najlepší deň v celom jeho živote,“ povedal Nico Rosberg, ktorý si cez víkend plnil úlohy experta Sky Sports. „On povie, že super, získal som skvelé víťazstvo, poďme oslavovať, ale stále je aj trochu odmeraný.“

„A takto si počas celého víkendu v aute udržal potrebný pokoj. Toto je naozaj mentálne nastavenie hodné šampióna, a dnes to bola majstrovská jazda,“ uviedol šampión z roku 2016.

Výkon Holanďana ocenil aj majster sveta z roku 2009 Jenson Button, ktorý vo Verstappenovom pokojnom prístupe vidí jasné črty budúceho majstra sveta.

„Je veľmi, veľmi pokojný pri svojej práci,“ hovorí Jenson Button. „Všetci máme emócie a adrenalín. Niekedy sa nemusíte zdržať a potom to ľutujete. On bol však dosť konzistentný pri tom, ako prijímal víťazstvá a prehry.“

„Vtedy sa stanete silnejšími, je to o tých porážkach a ťažkých dňoch. V tomto smere ďaleko predčil svoj vek. Myslím si, že aj kvôli tomu, že obaja jeho rodičia sú v motoršporte, doplnil.

Súvisiace články