logo F1online.sk

Ubolený a pochrámaný Russell: Zábavných pätnásť kôl, ale bezo mňa

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 7. 2020

Bohovia motoršportu akoby sa Georgeovi Russellovi obrátili chrbtom. Jazdecký potenciál mladého Brita vysoko prevyšuje schopnosti jeho Williamsu, no na prvé body v kariére stále čaká.

Rodák z King’s Lynn ešte interný kvalifikačný súboj neprehral, momentálne je jeho bilancia proti Robertovi Kubicovi a Nicholasovi Latifim 22:0. V pretekoch podľahol tímovému kolegovi len raz, počas Veľkej ceny Nemecka 2019. Vtedy sa jazdeckou chybou pripravil o prvý bod v kariére, ktorý potom padol do náručia Roberta Kubicu.

V novej sezóne začalo všetko tak, ako sme zvyknutí. George v sobotu opäť jasne zdolal tímového kolegu. Od postupu do Q2 ho delilo len 0,073 sekundy. Nedeľné preteky priniesli zaujímavú zápletku s vysokou úmrtnosťou monopostov. Russellovi tak možno stačilo odviesť na jeho pomery priemerný výkon a mohlo to stačiť na najlepšiu desiatku. Osud však bol opäť proti a jeho Williams zradila pohonná jednotka Mercedes. Za oficiálny dôvod odstúpenia uviedol tím problém s tlakom paliva. Paradoxné je, že nechýbalo veľa a bod za desiate miesto by padol do rúk Nicholasa Latifiho.

„Preteky poznačilo množstvo odstúpivších, ku ktorým sa žiaľ zaradil aj George kvôli problémom s tlakom paliva,“ uviedol šéfinžinier Williamsu Dave Robson. „Vyšetrovanie ešte neskončilo a pohonnú jednotku sme odoslali do Brixworthu, aby tam vykonali skúšky niektorých systémov a zistili príčinu problému. Frustrujúci koniec pre Georgea, ktorý mal dovtedy naozaj dobrý víkend.“

Sám Russell k tomu na Twitteri ironicky poznamenal: „Musím povedať, že tých pätnásť kôl bolo naozaj zábavných, škoda, že som tam nebol.“

„Nemali sme žiadne ohromujúce tempo, no aspoň také, aké sme dúfali. Na trati napokon zostalo len jedenásť áut, takže je to trochu smola, no čo sa dá robiť? Mali sme problém s tlakom paliva, neviem čo sa stalo, len som auto vypol a vystúpil,“ povedal Russell.

„Podľa mňa budeme tento týždeň v dobrej pozícii. Môžeme vyskúšať nejaké veci a napraviť si chuť po minulom víkende. Musím povedať, že moje telo už trocha pozabudlo, aký to je pocit jazdiť takto rýchlo. Som trochu ubolený a pochrámaný, ale na to si rýchlo zvyknem,“ dodal Russel.

Súvisiace články