logo F1online.sk

Mokrý tretí tréning režíroval Verstappen sekundu pred ostatnými

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala28. 8. 2021

V treťom tréningu sme silný dážď nakoniec nevideli, no trať bola dostatočne mokrá na to, aby ho piloti celý odjazdili na gumách do dažďa a intermediálnych pneumatikách. Na tých sa napokon najviac darilo Maxovi Verstappenovi, ktorý bol suverénne najrýchlejší.

Red Bully dnes nasadili menšie zadné krídla ako v piatok, čo bolo na začiatku tréningu pri pohľade na podmienky trochu prekvapujúce. Zadné krídlo totižto pripomínalo špecifikáciu do suchej Monzy (na obrázku nižšie zobrazené hore). Napokon sa to neukázalo ako chyba.

Max Verstappen totižto odjazdil suverénne najrýchlejšie kolo za 1:56,924. Druhý Sergio Pérez zaostal o takmer jednu celú sekundu, tretí Lewis Hamilton sa už do spomínanej sekundy nevošiel. V tréningu sa navyše sťažoval na problémy s brzdami.

Verstappenovu spokojnosť sme mohli vidieť už pätnásť minút pred koncom tréningu. Holanďan vyskočil zo svojho auta a zamieril na obed do motorhomu Red Bullu. Späť sa už nevrátil.

Z týchto časov však určite nemôžeme vyvodzovať jasné závery. Piloti jazdili opatrne a Lewis Hamilton istotne neukázal všetko, čo má v rukáve. Za zmienku tiež stojí fakt, že Verstappen zajazdil svoje maximum približne desať minút po Hamiltonovi.

Na slikoch sme dnes videli len štvrtého Landa Norrisa, ktorý preveril osychajúcu trať v úplnom závere. Ako sa presvedčil už na výjazde z boxov, nebolo to najšťastnejšie rozhodnutie. Na sliky si bude treba počkať ešte o čosi dlhšie. Podarilo sa mu však dokrivkať do boxov bez toho, aby poškodil svoj monopost. Dnes sme tak až na pár výletov mimo trať nevideli žiaden vážnejší incident.

Piate miesto patrí Estebanovi Oconovi, ktorý na začiatku tréningu odjazdil len jedno kolo a hneď zamieril do boxov s tým, že mechanici majú okamžite zabaliť pneumatiky do zahrievacích dečiek. Na trati sa objavil až neskôr, keď bola o poznanie suchšia.

Šieste miesto patrí Lanceovi Strollovi, ktorý v nedeľu dostane trest podobne ako jedenásty Bottas. Za pilotom Aston Martinu skončili Pierre Gasly, Sebastian Vettel, George Russell a prvú desiatku uzavrel Fernando Alonso.

Kimi Räikkönen dnes odjazdil len tri kolá. Vo vysielačke totižto hlásil, že mu zlyhali brzdy. Mechanici problém opravovali celý zvyšok dnešného tréningu.

https://pbs.twimg.com/media/E934vInXoAE0EA5?format=jpg&name=medium