logo F1online.sk

Podľa Verstappena by preteky mali štartovať skôr ako o tretej

George Russell a Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Ladislav Király
Ladislav Király31. 8. 2021

Max Verstappen vybojoval najzvláštnejšie víťazstvo svojej kariéry. V Belgicku bol de facto ocenený za svoj kvalifikačný úspech, pretože v pretekoch odkrúžil len pár kôl za safety carom a vystúpil na najvyšší stupienok pódia. Dostal za to 12,5 bodu.

V Spa-Francorchamps vládlo veľmi zlé počasie a neprestajne pršalo, takže nebolo možné zorganizovať preteky. Keď sa začalo stmievať, riaditeľ pretekov to vzdal a snaženie ukončil. Podľa Verstappena nie je dobré, že štart je naplánovaný až na 15:00.

„Keď začíname o tretej a máme takýto deň… možno by bolo lepšie začínať už o dvanástej alebo o jednej,“ zamýšľal sa holandský pretekár, podľa ktorého sme to teraz naťahovali a naťahovali, no počasie bolo čoraz horšie a horšie. “Mne osobne by vyhovovalo, ak by sme začínali skôr.”

Lewis Hamilton už naznačil, že do Spa by sme sa v tomto roku mohli ešte vrátiť a fanúšikom ponúknuť ozajstné preteky. Verstappen je však v tomto smere skeptický a nemyslí si, že by sa to mohlo podariť.

„Neviem si predstaviť, že by sme sa sem v tomto roku ešte vrátili. Už aj tak máme v kalendári až 22 pretekov. Je ich príliš veľa. Radšej by sme sa mali postarať o to, aby sa jazdilo len na poriadnych okruhoch. Na tých najlepších.“

Víťazstvo sa však napokon ráta. „Áno, je to víťazstvo, ale takto vyhrávať nechcete. Uznanie si napokon zaslúžia hlavne fanúšikovia, ktorí v daždi odstáli celý deň. Navyše bolo chladno a fúkal vietor,“ dodal Max Verstappen.

Súvisiace články