logo F1online.sk

F1 a belgickí promotéri „pracujú na možnostiach“ ako odškodniť fanúšikov

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 9. 2021

Na Veľkej cene Belgicka sa vynorilo viacero otáznikov, ktoré bude musieť FIA a Formula 1 vyriešiť. Okrem celkom zjavných medzerách v športových pravidlách by nemali zabúdať ani na fanúšikov. Tí do Spa pricestovali, zmokli a nakoniec išli domov bez toho, aby dostali „hlavný chod“. F1 potvrdila, že na ich odškodnení pracuje.

Za fanúšikov sa hneď postavili piloti, tímy i ďalšie osobnosti, no takýto problém nie je jednoduché vyriešiť. Organizátori predsa všetko pripravili, zamestnali ľudí a odviedli množstvo práce. Celkom pochopiteľne teda nebudú veľmi otvorení myšlienke vyplatiť to z vlastného vrecka. Kompetentní však aspoň hľadajú možnosti, ako to urobiť.

„Vzhľadom na počasie, ktoré ovplyvnilo Veľkú cenu Belgicka, Formula 1 a promotéri pracujú na rozličných možnostiach ako odškodniť držiteľov vstupeniek, aby im tak vyjadrili uznanie a vďačnosť za ich priazeň a oddanosť športu,“ stojí v tlačovom stanovisku.

„Bližšie informácie poskytneme čo najskôr. Ďakujeme fanúšikom za ich podporu a vášeň pre Formulu 1.“

Čo sa myslí tými „rozličnými možnosťami“ môžeme dnes len hádať, avšak ťažko si pod tým predstaviť iné ako finančné odškodnenie. Fanúšikovia možno dostanú späť (aspoň) časť peňazí, príp. zľavu na vstupenky na budúcoročné preteky.

Kompetentní okrem toho tiež pracujú na úprave pravidiel. Mnohí považujú minimálne za kontroverznú skutočnosť, že sa po pár kolách za safety carom rozdávali body. Komisia F1 bude k tejto téme zasadať 5. októbra.

Súvisiace články