logo F1online.sk

Vettel: Cítim, že je toho vo mne ešte viac

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala27. 8. 2021

Hoci bol piatok v Belgicku veľmi premenlivý, gro jázd piloti odjazdili na pneumatikách do sucha. Na nich sa Aston Martinom celkom darilo, no dažďa sa istotne neboja. Sebastian Vettel v ňom vidí veľkú príležitosť, nuž a viac chce načrieť aj zo svojho osobného rezervoára rýchlosti.

V prvom tréningu z toho bolo pre Sebastiana Vettela siedme miesto, popoludní si pohoršil len o jednu priečku. Z tímov zo stredu poľa ho popoludní predbehla len dvojica Alpinov, Pierre Gasly a jeho kolega Lance Stroll. Po diskvalifikácii v Maďarsku je to dobrý štart do druhej polovice roka, v ktorej sa Vettel bude snažiť stratené body nájsť.

“Bolo to OK. Druhý tréning možno nebol až taký dobrý ako ten prvý, no celkovo to bolo fajn. Na pár veciach vieme popracovať,” uvedomuje si Sebastian Vettel. “Kvôli podmienkam sme neodjazdili veľa kôl, v druhom tréningu nasledovali i červené vlajky. Vieme však, čo naše auto potrebuje a teraz sa to pokúsime nájsť.”

Predpoveď počasia tento víkend sľubuje zaujímavú zápletku. V piatok sme síce silný dážď nevideli, no podmienky na hranici suchej a mokrej trate sú azda ešte náročnejšie ako vyslovene mokrý okruh. Podľa Vettela práve toto predstavuje pre Aston Martin šancu opäť prekvapiť možno i nejakého favorita.

“Toto je Spa. Zajtra bude kľúčové byť v správny čas na správnych pneumatikách,” zdôrazňuje Vettel. “Trafiť to načasovanie správne nie je vždy jednoduché, potrebujete aj kus šťastia. Dúfam, že nám to vyjde a budeme mať dobrú kvalifikáciu. Ak budú takéto zmiešané podmienky, tak máte priestor na to, aby ste toho dokázali viac.”

Vyhliadky na sobotu? “Zajtra na suchu by sme boli veľmi spokojní s pozíciami, na ktorých sme boli dnes. Ak bude mokro, tak nikdy neviete, možnože v tom bude ešte viac. Uvidíme. Ja som sa v aute po tejto dlhšej prestávke cítil dobre, čo je dôležité. Cítim však, že toho je vo mne ešte viac, čo by som zajtra mohol nájsť.”

Lance Stroll na mokrej trati už viackrát dokázal, že nie je žiadne poleno. Predstava, že zaprší, mu dvíha náladu. “Víkend to robí oveľa vzrušujúcejším. Uvidíme, čo sa stane zajtra. V takýchto podmienkach je to vždy zaujímavé.”

“Bola to zábava, užil som si návrat na túto skvelú trať. Podmienky boli na začiatku tréningu náročné, bolo trochu vlhko. Viac sme toho odjazdili na konci, začalo to osychať, aj slnko vyšlo. Máme za sebou dobré jazdy, z auta mám skvelý pocit,” zhodnotil.

Súvisiace články