logo F1online.skF1online.sk

Wolff: Bitka ešte ani zďaleka nekončí

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 8. 2021

Letná prestávka končí, zamestnanci sa vracajú do tovární a čaká nás druhá polovica dramatickej sezóny 2021. Boj o titul je naozaj tuhý, Mercedes a Lewis Hamilton na jednej strane, Red Bull a Max Verstappen na druhej. Vo vedení sú momentálne prví menovaní.

Podľa šéfa Mercedesu Tota Wolffa je sezóna 2021 jednou z najintenzívnejších, aké si pamätá. Vskutku, tomuto ročníku máločo chýba, tvrdé súboje, dramatický boj o titul, mediálne prestrelky a vlna kontroverzií. Prvá polovica sezóny bola jedinečná, čo prinesie druhá?

„Pred Spa sme v celkom dobrej pozícii,“ povedal pred Veľkou cenou Belgicka Toto Wolff. „Vedieme oba šampionáty a monopost W12 je na tom lepšie, aspoň tak to vyzerá po vylepšeniach, ktoré sme priviezli do Silverstone a výkone v Maďarsku. Vieme však, že pred nami je ešte dlhá cesta a môže sa stať čokoľvek. Táto sezóna je plná vzostupov a pádov.“

„Tento ročník je plný intenzívnych súbojov. Nepamätám si mnoho sezón, ktoré by boli intenzívnejšie než je táto. Bitka ešte ani zďaleka nekončí a po niekoľkotýždňovej prestávke sa tešíme na návrat do práce,“ dodal Wolff.

Za nami je letná prestávka a povinná odstávka tovární. Všetci mali dva týždne, aby sa odobrali na dovolenky a dobili baterky.

„Odstávka tovární je pre celý tím veľmi dôležitá,“ hovorí Wolff. „Príležitosť oddýchnuť si a načerpať nové sily je vskutku neoceniteľná, najmä pred takto nabitou druhou polovicou sezóny. Všetci milujeme pretekanie a aj keď sme si užili zaslúžený oddych, s nadšením sa vraciame späť na okruhy.“

Súvisiace články

Diskusia