logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Vrátiť Ferrari späť na vrchol je mojou povinnosťou

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2021

Po katastrofickej minulej sezóne sa Ferrari v tomto roku uviedlo dosť sympaticky. Málokto čakal, že sa Scuderii podarí dvakrát ovládnuť kvalifikáciu a dokonca bojovať o víťazstvo. Od čela šampionátu sú však Charles Leclerc a Carlos Sainz stále úctivo vzdialení, čo chcú v Maranelle čo najskôr zmeniť.

V tomto roku to je len medzi Lewisom Hamiltonom a Maxom Verstappenom, resp. len medzi Mercedesom a Red Bullom. Nikto ďalší sa do boja o titul nedokázal zapojiť. „Určite by som s nimi rád bojoval o titul, ale je skvelé vidieť aspoň to, že sa o titul skutočne bojuje,“ povedal v rozhovore pre The Race Charles Leclerc. „Som však spokojný. Povinnosť priviesť Ferrari späť na vrchol je pre mňa neskutočná výzva. Pokračujeme v tvrdej práci a som si istý, že sa budeme veľmi skoro radovať.“

Leclerc prišiel do Ferrari v roku 2019, teda v období, keď tento tím ešte mal auto schopné vyhrávať preteky. V sezóne 2020 sa to však zmenilo prudkým prepadom výkonnosti Scuderie. V Maranelle sa v tomto roku dokázali zdvihnúť a aspoň trochu napraviť pošramotenú povesť.

„Posledné preteky ukázali, že niečo robíme správne. Keď sa pozriete, ako sme na tom boli začiatkom minulej sezóny a kde sme teraz, je to veľmi odlišná situácia. Vďačiť za to môžeme všetkej tej práci vo vnútri tímu,“ hovorí Leclerc.

„Som si istý, že ideme správnym smerom. Nedáva nám to síce istotu, že v budúcom roku to bude ešte oveľa lepšie, ale mám pocit, že ak budeme naďalej takto pracovať, vrátime sa tam, kde chceme byť. To znamená už čoskoro opäť vyhrávať,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia