logo F1online.sk

Aston Martin to vzdal a odvolanie stiahol. Výsledky VC Maďarska sú tak konečné

Sebastian Vettel v cieli VC Maďarska 2021
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 8. 2021

V Silverstone to napokon vzdali. Po zamietnutí žiadosti o preskúmanie rozhodnutia komisárov Veľkej ceny Maďarska tím napokon stiahol aj svoje odvolanie voči nemu. V Aston Martine zrejme usúdili, že idú do vopred prehratého boja a skutočnosť, že im po pretekoch po pretekoch zostali v nádrži len tri deci paliva miesto požadovaného litra, sa im nijak “neprepečie”. Diskvalifikácia Sebastiana Vettela je tak definitívna.

Sebastian Vettel skončil v pretekoch na druhom mieste, tesne za Estebanom Oconom. Svoj monopost však do boxov nedopravil, ale odstavil ho v dvanástej zákrute kvôli nedostatku paliva. Pravidlá však vyžadujú, aby po pretekoch v nádrži zostal aspoň liter. Aston Martin z nej však “vyžmýkal” len tri deci, jeho monopost tak neprešiel technickou prehliadkou a bol z pretekov diskvalifikovaný.

V Silverstone sa samozrejme snažili rozhodnutie zvrátiť. Podali žiadosť o preskúmanie rozhodnutia a tiež odvolanie. Prvý opravný prostriedok FIA pred pár dňami zmietla zo stola a na odvolacie konanie napokon ani nedôjde, keďže tím ho napokon stiahol.

“Napriek skutočnosti, že existujú jasné dôkazy o poruche palivového systému, sme rozhodli svoje odvolanie stiahnuť na základe toho, že podľa nášho názoru je takýto krok lepší, než podstúpiť vypočúvanie,” stojí v stanovisku Aston Martinu.