logo F1online.skF1online.sk

Binotto: Máme najlepšiu jazdeckú dvojicu v F1

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala7. 8. 2021

Ferrari svitá na lepšie časy nielen z pohľadu rýchlosti monopostu, ale aj z pohľadu výkonov jeho neustále sa zlepšujúcich jazdcov. Podľa Mattiu Binotta sa Maranello môže oprieť o svojich pilotov, ktorí vraj vo Formule 1 tvoria to najlepšie duo.

Charles Leclerc je stále vnímaný ako jednotka Ferrari, keďže v Scuderii pôsobí už pomerne dlho a pri súbojoch so Sebastianom Vettelom Ferrari utvrdil v tom, že ponúknuť mu najdlhšiu zmluvu v histórii Ferrari bol správny krok. V tejto sezóne však vedľa neho sedí Carlos Sainz, ktorý s ním doposiaľ zvádza veľmi vyrovnanú partiu.

“Som veľmi spokojný z mnohých dôvodov,” hodnotí úvodnú polovicu roka Mattia Binotto. “Prvým je, že podľa mňa máme najlepšiu jazdeckú dvojicu v celej boxovej uličke. Keďže vieme, že Charles je fantastický pilot, veľmi talentovaný, tak ten druhý dôvod je, že sa stále zlepšuje. Dosť ma to teší, dostal sa do skvelých šancí, kedy mohol vyhrať. Tá prvá prišla v Monaku, ale to sa z viacerých dôvodov nepodarilo.”

Ferrari momentálne tróni na tretej priečke konštruktérskeho šampionátu a podľa šéfa Scuderie za to vďačí práve vyrovnanosti svojej jazdeckej dvojice. Taký McLaren má totiž rovnako veľa bodov, no rozdiel medzi jeho jazdcami je priepastný. Hendikepom tímu z Wokingu je momentálne fakt, že nemá dvoch Landov Norrisov.

“A potom je tu druhá strana garáže. Carlos sa do tímu veľmi dobre integruje. Postupne sa zlepšuje v každých pretekoch. Povedal by som to tak, že aj pre Charlesa predstavuje spôsob, ako sa zmerať,” myslí si rodák zo švajčiarskeho Lausanne.

“Tlačí naňho, aj keď sú podmienky náročnejšie. Obaja majú 80 bodov, čo len poukazuje na to, aké je dôležité mať dvoch dobrých jazdcov, ktorí budú zbierať body do konštruktérov. Teší ma to,” pousmial sa Binotto. “Myslím si, že v budúcnosti nám títo dvaja vyčaria úsmev na tvári.

Súvisiace články

Diskusia