logo F1online.sk

Leclerc má problém, jeho motor sa po Strollovom “bowlingu” nedá opraviť

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala3. 8. 2021

Charles Leclerc sa v tejto sezóne zrejme trestu nevyhne. V nedeľu na Hungaroringu totižto prišiel o svoju druhú pohonnú jednotku. Stalo sa tak po kolízii s Lanceom Strollom, ktorý do prvej zákruty nedobrzdil a trafil monackého pilota.

Tím sa do skúmania pohonnej jednotky pustil v pondelok. A výsledok tejto inšpekcie nepoteší nikoho: Pohonná jednotka utrpela terminálne poškodenie a nie je možné ju opraviť. Druhá polovica sezóny sa pritom ani len nezačala.

Každý pilot má v tejto sezóne, ktorá by mala mať 23 podujatí a Maďarsko bolo len jedenáste, povolené nasadiť tri pohonné jednotky. Charles Leclerc mal cez víkend vo svojom monoposte druhý kus. Po zvyšok sezóny teda bude musieť striedať len staručký agregát z úvodu ročníka s novým, ak sa bude chcieť vyhnúť trestu.

“Nehoda, v ktorej sa Charles Leclerc stal nevinnou obeťou krátko po štarte VC Maďarska, ho obrala o šancu získať na Hungaroringu skvelý výsledok,” píše Scuderia Ferrari v tlačovej správe. “Avšak inšpekcia SF21 s číslom 16, ktorú sme vykonali včera v Maranelle, odhalila, že okrem toho bol po náraze od Aston Martinu Lancea Strolla neopraviteľne poškodený motor a nie je možné ho opätovne použiť.”

Ferrari už ráta s tým, že v druhej polovici roka príde penalizácia. “Toto poškodenie má svoje finančné následky, ale tiež pretekárske, keďže v nasledujúcich dvanástich víkendoch tejto sezóny je vysoko pravdepodobné, že tím bude nútený nasadiť do Charlesovho monopostu SF21 štvrtý spaľovací motor, a tým pádom prijať trest.”

Súvisiace články