logo F1online.sk

Bottas: Fanúšikovia by si mali za ten piskot spytovať svedomie

Valtteri Bottas a Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2021

Lewis Hamilton zažil počas pokvalifikačných rozhovorov nepríjemný moment, fanúšikovia ho totižto vypískali. Valtteri Bottas sa na to všetko pozeral obďaleč a vôbec sa mu nepáčilo, čo sa z tribún ozývalo. Hovorí, že fanúšikovia by sa mali nad sebou zamyslieť.

Podobne nešportové správanie sme mohli vidieť aj pred dvoma týždňami vo Veľkej Británii, kde obecenstvo začalo jasať, keď z pretekov vypadol Max Verstappen. Maďarský dav sa však neukázal v o nič lepšom svetle. Po kvalifikácii pre zmenu vypískal a vybučal Lewisa Hamiltona.

Valtteri Bottas si vzal fanúšikov na paškál aj bez toho, aby sa ho na to niekto priamo opýtal. “Ja o takýchto veciach obyčajne nehovorím. Nevykladám, čo si myslím, ale na konci kvalifikácie som začul silné bučanie. Nerozumiem tomu.”

“Bol by som rád, keby si tí ľudia spytovali svedomie a aby sa pozreli na svoje správanie, pretože si nemyslím, že by to bolo fér. My sme sem prišli ako športovci, aby sme tomuto športu odovzdali absolútne všetko, čo je v nás. Lewis zajazdil úžasné kolo, a potom ho takto vypískali.”

“Myslím si, že ľudia by sa mali nad sebou zamyslieť. Toto nie je správne a nie je to férové. Takéto veci nechceme vidieť,” odkázal fanúšikom Formuly 1 pilot Mercedesu.

Mercedes má momentálne najlepšie rozdané karty na to, aby sa frustrovaní fanúšikovia predviedli opäť aj v nedeľu. Na Hungaroringu sa totižto veľmi ťažko predbieha, Mercedes navyše obsadil prvý rad a odštartuje na lepšej zmesi. Pretekové double ako na zlatom podnose, po ktorom by mohla opäť povoliť nejedna citlivá duša.

Valtteri Bottas bude v nedeľu zrejme skôr kryť chrbát svojmu kolegovi ako na predchádzajúcich víkendoch. Keby však v Q3 zajazdil lepšie kolo, mohol hneď pomýšľať i na víťazstvo. Podľa Fína k tomu nechýbalo veľa, zabrzdila ho len stratégia v Q2.

Bottas totižto v oboch výjazdoch nasadil stredne tvrdú zmes, nestihol sa tak pripraviť na Q3. “Ak mám byť úprimný, nie som stopercentne spokojný so svojím kolom, ale spolu s tímom sa teším z prvého radu, pretože také niečo sme už hodnú chvíľu nezískali. Poukazuje to na to, že tvrdá práca sa vypláca.”

“A Lewis zajazdil v Q3 skvelé kolo, ktoré som celkom nedokázal dorovnať. Problémom bolo to, že som v Q2 na mediumkách stratil rytmus. Na tých pneumatikách som necítil sebaistotu na zadnej časti, takže nebolo ľahké sa hneď vrátiť na mäkkú zmes a naplno zaútočiť.”

“To kolo určite nepatrilo tento víkend medzi moje najlepšie, ale stále to stačilo na zisk prvého radu, takže to je dobré,” potešil sa 31-ročný Nastolčan.

Súvisiace články