logo F1online.sk

Vettel by chcel skončiť ešte vyššie, svojmu autu však musí plne dôverovať

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2021

Sebastian Vettel popoludní nechýbal v prvej desiatke a v sobotu by chcel skončiť ešte o trochu vyššie. Ôsmu priečku by rád vylepšil, no hovorí, že svojmu autu bude musieť stopercentne dôverovať. S tímom chce na tom zapracovať počas noci.

Skúsený Nemec si dobre uvedomuje, že v prehustenom strede poľa bude rozhodovať každá stotinka sekundy podobne ako v piatok, veď šiesteho Pierra Gaslyho a dvanásteho Carlosa Sainza delili len tri desatiny. Ten pilot, ktorému v sobotu nebude chýbať sebavedomie, bude môcť svoj monopost dostať ešte o čosi vyššie.

“Ak by sme sa zajtra kvalifikovali na tejto pozícii, na ktorej sme skončili dnes, tak by to bolo slušné umiestnenie, no my chceme viac,” vyhlásil Sebastian Vettel. “Uvidíme, čo sa nám v noci ešte podarí nájsť. Myslím si, že poznáme oblasti, v ktorých sme limitovaní. Teraz vymyslíme niečo šikovné na zajtrajšok.”

Súčasťou tohto plánu bude aj stabilizovanie monopostu, ktorý sa pre zaručenie úspechu nesmie správať nepredvídateľne. “Myslím si, že na tejto trati bude kľúčové, teda budete môcť aj vy rozhodnúť, ak budete mať absolútnu dôveru vo svoj monopost.”

“Zákruty tu nasledujú jedna za druhou, takže nemáte veľa času na premýšľanie, všetko sa musí proste udiať. Ak sa zajtra ráno dostaneme do takéhoto rytmu, myslím si, že môžeme mať slušnú kvalifikáciu, ale viac nám napovie až čas.”

“Zajtrajšia kvalifikácia bude o jednom kole. Kvôli pretekom bude kľúčové si pripraviť dobrú pozíciu. Tu sa veľmi, veľmi ťažko predbieha, ak je to vôbec možné. A to najmä, keď sme všetci tak blízko jeden druhému,” konštatuje štvornásobný šampión. “Uvidíme, čo s pneumatikami spraví počasie, ale aj tak vám zostane veľa vecí, ktoré musíte urobiť správne.”