logo F1online.sk

V druhom tréningu prevzali opraty Mercedesy, Verstappen bojoval s autom

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2021

Mercedesy spravili počas obedňajšej prestávky krok vpred. A tento krok bol väčší ako pokroky, ktoré dosiahol Red Bull. Max Verstappen by sa azda i opýtal, či sa jeho tím vôbec v niečom posunul. Skončil totižto až tretí za Valtterim Bottasom i Lewisom Hamiltonom bojujúc “stále s tými istými vecami”

Valtterimu Bottasovi tento víkend Hungaroring vyhovuje. Ukázal to i v druhom tréningu, v ktorom vďaka času 1:17,012 porazil svojho tímového kolegu aj zvyšných osemnástich pilotov, hoci treba uznať, že Hamilton naňho stratil len ničotných 27 tisícin sekundy.

Mercedesy odjazdili slušné popoludnie, čo sa o Red Bulle nedá celkom povedať. Max Verstappen počas tréningu vo vysielačke neprestajne hlásil, že jeho auto je príliš nedotáčavé, s čím bojoval i dopoludnia. Inžinieri sa s tým snažili niečo spraviť, no vôbec sa im nedarilo lepšie vyvážiť Holanďanov monopost. Red Bull čaká dlhá noc.

Štvrté miesto obsadil Esteban Ocon, ktorý sa po britskej veľkej cene, na ktorej dostal nové šasi, pomaly nachádza. Za Francúzom registrujeme Sergia Péreza. Mexičan podobne ako jeho kolega nebol s autom veľmi spokojný.

Z tímu AlphaTauri v druhom tréningu jazdil vlastne len šiesty Pierre Gasly. Júki Cunoda po nehode z prvého tréningu dostal novú zadnú časť. Prestavba auta je časovo veľmi náročná operácia, a tak Cunoda stihol odjazdil len jedno merané kolo.

V prvej desiatke skončili ešte Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lando Norris v aute s vylepšenými deflektormi a podlahou, a Lance Stroll. Ferrari sa dnes nikam neponáhľalo a Charles Leclerc s Carlosom Sainzom zostali až v druhej polovici výsledkovej listiny.

https://pbs.twimg.com/media/E7jLXEXXEAMbYLR?format=jpg&name=medium