logo F1online.sk

VC Holandska pred plnými tribúnami? Definitívu spoznáme čoskoro

Po štarte VC Štajerska 2021
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király27. 7. 2021

V minulom roku sme sa mali dočkať veľkého návratu Veľkej ceny Holandska, ale napokon sa tak nestalo. Keďže kvôli celosvetovej pandémii vládli veľmi prísne opatrenia, Holanďania sa rozhodli počkať. Svoje preteky totiž chceli organizovať pred divákmi.

Tentoraz sa už v Zandvoorte bude jazdiť, ale naďalej nie je isté, koľko fanúšikov bude vpustených. V súčasnosti totiž v tejto krajine platia také opatrenia, že tribúny by bolo možné naplniť len z dvoch tretín. Promotéri s tým však nie sú spokojní a chcú mať plno.

Podľa stránky Motorsport-Total.com budeme múdrejší 13. augusta. V tento deň sa dozvieme viac. „Ako organizátori sme samozrejme závislí od pravidiel a nariadení, ktoré pre nás ako organizátorov a pre divákov určuje naša vláda,“ stojí v stanovisku vedenia pretekov.

„Predpokladáme však, že súčasné vládne opatrenia budú mať želaný efekt a od 13. augusta budú môcť byť uvoľnené opatrenia pre športové podujatia. V tejto chvíli sa pripravujeme na to, že VC Holandska zorganizujeme pred plnou diváckou kapacitou,“ dodávajú kompetentní.

V súčasnosti môžu byť tribúny naplnené z dvoch tretín a všetci návštevníci sa musia preukázať buď očkovacím preukazom, negatívnym testom alebo musia dokázať, že koronavírus už prekonali.

Veľká cena Holandska sa na okruhu Zandvoort naposledy konala v roku 1985. Tentoraz má táto prímorská trať vyárendovaný piaty septembrový deň.