logo F1online.sk

Binotto si pred Maďarskom zavtipkoval: Nie víťazstvo, ale double!

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 7. 2021

Odhadovať šance Ferrari pred nedeľnými pretekmi je naozaj náročné. Pred podujatím v Silverstone boli slová jazdcov a šéfov tímu opatrné. Tento okruh je totiž veľmi náročný na pohonnú jednotku a predné pneumatiky, čo sú disciplíny, v ktorých Scuderia práve neexceluje. V nedeľných pretekoch sme však boli svedkami veľkého prekvapenia.

Na víťazstvo čaká Ferrari už takmer dva roky a v nedeľu delili tento tím od vytúženého triumfu len niečo vyše dve kolá. Ani sa nechce veriť, že presne pred mesiacom nedokázalo to isté auto, ktorého vývoj už skončil, na Veľkej cene Francúzska ani len zabodovať.

„Samozrejme, že bolo sklamaním prísť o víťazstvo dve kolá pred koncom, ale zároveň môžeme byť aj spokojní s našou výkonnosťou v priebehu celého víkendu,“ povedal po skončení Veľkej ceny Veľkej Británie Mattia Binotto.

„Spomeňte si na náš výsledok vo Francúzsku, po ktorom sme však dokázali porozumieť našim slabinám. Teraz sme na posledných troch podujatiach mali dobré pretekové tempo, ktoré bolo zo začiatku sezóny našou slabinou. Dokazuje to, že ako tím sa dokážeme posúvať, čo ma pred druhou polovicou sezóny veľmi teší,“ povedal Binotto.

Na Paul Ricard sa na Ferrari veru ťažko pozeralo. Scuderii sa vo Francúzsku spočiatku darilo, no prišla nedeľa, pokles teplôt a totálny prepad ich pretekového tempa. Ferrari to prekvapilo o to viac, že nazbierané dáta vo voľných tréningoch nič také neindikovali, pričom prepad bol podľa slov pilotov miestami až dve sekundy na kolo. Výsledky v Rakúsku a Británii však naznačujú, že v Maranelle dokázali nájsť nejaké riešenia.

„Nechcem ísť príliš do detailov, ale veľmi veľa sme pracovali na simulátore a skúmali rôzne simulácie, ako s jazdcami, tak s tímom. Snažili sme sa lepšie porozumieť tomu, kde nastala chyba a ako to vyriešiť. Vidieť takýto progres ma naozaj teší,“ povedal Binotto.

Ferrari po druhom mieste na okruhu, ktorý mu vôbec nemal sedieť, smeruje na okruh, ktorý by mu naopak mal sedieť veľmi dobre. Hungaroring so svojimi pomalými sekciami a nízkymi požiadavkami na pohonné jednotky pôsobí ako trať, kde by Scuderia mohla zahroziť. Len si spomeňte na to, čoho sme boli svedkami v Monaku. Mohlo by Ferrari opäť pomýšľať na víťazstvo?

„Nie na víťazstvo, ale na double!“ zavtipkoval Binotto pred novinármi.