logo F1online.sk

Lawrence Stroll verí v čistý talent svojho mladého syna Lanca

Lance Stroll
© Aston Martin
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko14. 7. 2021

Lawrence Stroll ako spolumajiteľ tímu Aston Martin a otec Lanca Strolla povedal, že nepochybuje o schopnostiach svojho syna ako pilota a jazdeckú dvojicu svojho tímu považuje za „dokonalú.“

Stále len 22-ročný Lance Stroll pôsobí aktuálne už vo svojej piatej sezóne šampionátu Formuly 1. Prvé dva roky jazdil v tíme Williams a zvyšné tri sezóny je súčasťou tímu Aston Martin (predtým Racing Point), ktorého spolumajiteľom je aj otec Lawrence.

V minulej sezóne ho porazil jeho skúsený tímový kolega Sergio Pérez s rozdielom päťdesiatich bodov. Mexičan získal celkovo 125 bodov a Stroll len 75.

Aktuálna sezóna a zmena tímu na Aston Martin znamenala aj zmenu tímového kolegu. Štvornásobný šampión Sebastian Vettel však takisto poráža Lanca Strolla na body v priebežnom rebríčku jazdcov. Kým Vettel má po deviatich podujatiach 30 bodov, Lance Stroll len 14.

Lawrence Stroll vo včerajšom rozhovore potvrdil, že tím má vo Vettelovi a Lancovi Strollovi „perfektnú zostavu jazdcov“: „Kombinácia majstrovských skúseností a ‚know-how‘ v podobe Seba a čistý mladý talent ako je Lance nám to neustále demoštruje.“

Od prestupu z Formuly 3 do Formuly 1 v roku 2017 si mladý Lance Stroll vybojoval jednu „pole position“ – vlani v Istanbule a trikrát dosiahol aj pódiové umiestnenie na treťom mieste.

„Myslím, že Lance odvádza mimoriadnu prácu,“ povedal jeho otec Lawrence. „To všetko vo svojich dvadsiatich rokoch. Či už ide o výkony na ‚pole‘ alebo niekoľko pódií, tento rok súťaží so Sebastianom.“

„Takže nemám žiadne obavy alebo pocity, že by Lance podával nedostatočný výkon. Myslím si, že bude rásť, získa viac skúseností. S pribúdajúcimi skúsenosťami sa bude – rovnako ako všetci ostatní v jeho veku – posilňovať. Takže nemám absolútne žiadne obavy,“ uzavrel svoj pohľad 62-ročný Kanaďan.