logo F1online.sk

Brundle Bottasovi neverí. Mercedesu odporúča nasadiť Russella

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala9. 7. 2021

Nasledujúce dni a týždne budú pre budúcnosť Valtteriho Bottasa a Georga Russella kľúčové. Má sa totižto rozhodnúť, ktorý z týchto dvoch pretekárov dostane šancu jazdiť v Mercedese popri Lewisovi Hamiltonovi v nasledujúcej sezóne. Medzi obyvateľmi formulovej obce je tým vyvoleným George Russell, nuž a Martin Brundle to nevidí inak.

Po piatich rokoch pod krídlami Mercedesu a po troch sezónach strávených vo Williamse by George Russell chcel konečne spraviť ďalší krôčik vo svojej kariére. A pýta si ho poriadne nahlas, vďaka svojim výkonom Totovi Wolffovi na dvere neklope, ale ide ich vyraziť.

A to do takej miery, že podľa Martina Brundla by sme sa už budúci týždeň mohli dočkať oznámenia jeho príchodu do Mercedesu. “Mňa by neprekvapilo, ak by George dostal sedačku a v budúcom roku jazdil v Mercedese pri Hamiltonovi,” vyslovil sa pre Sky Sports. “Ak do toho pôjdu, oznámia to v Silverstone? Prečo nie? To by bolo perfektné miesto.”

Pre britské médiá by to bol rozprávkový scenár, keďže v Mercedese by jazdili hneď dvaja “ich” piloti. Brundle si však myslí, že z takéhoto ťahu by Mercedes nemusel profitovať len po stránke popularity tímu či záujmu oň zo strany médií. Prospelo by to aj jeho výsledkom, hoci nie nutne v krátkodobom horizonte.

“Ak máte pod palcom Mercedes, a pozriete sa naň, pomyslíte si, že Valtteri Bottas je tým pilotom, ktorý bude vyhrávať tituly, keď Lewis po dvoch, troch alebo štyroch rokoch odíde?” zamýšľa sa Brundle a hneď nachádza aj odpoveď, ktorá sa Fínovi nebude páčiť: “Povedali by ste si, že nie.”

“Nerád to hovorím, Valtteriho naozaj obdivujem. Je to skvelý pilot a čeliac mohutnosti Lewisa Hamiltona odvádza skvelú prácu. Nemôžete však úprimne povedať, že keby tu Lewis nebol, tak by namiesto neho dominoval Valtteri, všakže?”

“Myslím si teda, že Mercedes musí do auta posadiť mladú pušku, aby sa z nej stal nový líder tímu. A to radšej skôr ako neskôr,” doplnil bývalý formulový pretekár.

Súvisiace články