logo F1online.sk

Leclerc: Vysvetlili sme si to a ideme ďalej

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 7. 2021

Výsledky z Veľkej ceny Štajerska a Veľkej ceny Rakúska síce nie sú také, aké si Charles Leclerc predstavoval, ale monacký mladík si za tie dva víkendy aspoň dobre zapretekal. Počas oboch pretekov mal pilot Ferrari aktivovaný útočný mód a súperom to tam pravidelne posielal. Veľká porcia bodov z toho síce nie je, ale oko fanúšika určite pookrialo.

DRS vláčik sa ukázal byť kameňom úrazu oboch rakúskych víkendov. Leclerc si však aj za takejto situácie veril a v nedeľných pretekoch hneď trikrát zaútočil na Sergia Péreza na silnejšom Red Bulle. Prvýkrát uspel, no druhý a tretí manéver skončil výletom do štrku. Komisári napokon usúdili, že to Mexičan pri svojej obrane prehnal a naparili mu dva päťsekundové tresty. Monačan sa tak napokon musí uspokojiť s ôsmym miestom.

„Síce to nebolo dobré popoludnie, ale aspoň bolo vzrušujúce,“ povedal po nedeli Leclerc. „Pod helmou tam síce bolo trochu toho napätia, no helmy sme sňali a všetko sa vysvetlilo.“

„Myslím si, že Sergio vie, že to trochu prehnal. To je všetko a ideme ďalej. Nie som ten typ človeka, ktorý sa bude dlho zapodievať jednou vecou.“

„Iste, z kokpitu to bolo veľmi frustrujúce, pretože som mal pocit, že mám omnoho väčšiu rýchlosť, len ju nemôžem použiť. Keď som vycítil príležitosť – a nebolo ich veľa, keďže sme boli v DRS vláčiku – tak som to skúsil. Dvakrát som to skúšal a dvakrát som na výjazde nemal dosť miesta. Avšak taký je život a tak to niekedy chodí,“ povedal Leclerc.

Strata na McLaren aj po tomto víkende narástla. Ferrari objektívne nemá také dobré tempo ako jeho hlavný konkurent. Výsledky sú však naďalej vcelku povzbudivé, Scuderia sa v pretekoch dokáže posúvať dopredu, strategické rozhodnutia sú väčšinou správne a Aston Martin, AlphaTauri či Alpine dnes boli ďaleko za nimi. Skutočnosť, že tím z Maranella na tom nie je až tak zle dokumentuje i piate miesto Carlosa Sainza.

„Neboli sme síce až takí silní ako minulý týždeň, ale stále sme boli veľmi silní, čo je podľa mňa pozitívne. Do spätných zrkadiel sme sa príliš nepozerali. Jedinou škodou je, že sme mali rovnakú stratégiu ako tí pred nami, nemali sme teda žiadnu výhodu po stránke pneumatík. To však neplatí pre Carlosa, takže sme sa rozhodli správne, keď sme stratégie pilotov rozdelili,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články