logo F1online.sk

Pérez sa Leclercovi ospravedlnil. Mexičan so sebou nebol vôbec spokojný

Sergio Pérez a Charles Leclerc
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 7. 2021

Charles Leclerc aktivoval v Rakúsku „útočný mód“ a v oboch pretekoch bol naozaj veľmi agresívny smerom dopredu. V nedeľných pretekoch bol dokonca taký sebavedomý, že zviedol hneď tri súboje so Sergiom Pérezom na mocnom Red Bulle. V tom prvom bol úspešný, avšak v druhom a treťom už nie, hlavne vďaka agresívnej obrane mexického pretekára. Za oba incidenty komisári „odmenili“ Mexičana päťsekundovými trestami.

Banovať mohli po pretekoch obaja. Leclerc dnes mohol skončiť aj na lepšom ako ôsmom mieste a Péreza za šieste tiež nečakajú chválospevy, keďže Max Verstappen v nedeľu demonštroval dominanciu Red Bullu na tejto trati. Necháme na divákov, aby si na tieto situácie urobili názor sami.

„To s Charlesom ma veľmi mrzí. Toto nie spôsob, akým sa chcem v pretekoch prezentovať,“ ospravedlnil sa Sergio Pérez. „Nie som ten typ pilota, ktorý preteká takýmto spôsobom.“

„Boli sme v špinavom vzduchu, na horúcich pneumatikách a s horúcimi brzdami. Zakaždým sa pritom snažíte brzdiť čo možno najneskôr. Tie incidenty som ešte nevidel, ale je mi ľúto, ak som niekomu negatívne ovplyvnil preteky. Charles je pretekár, ktorý bojuje veľmi tvrdo a na hrane, podobne ako ja. Nie som teda so sebou spokojný, no rád by som sa už posunul ďalej,“ dodal Pérez.

Obaja kohúti si to vydiskutovali priamo v mix zóne pred novinármi. Leclerc v kokpite pochopiteľne nechal emóciám voľný priebeh, po pretekoch však už bolo všetko veľmi pokojné. Charles dokonca povedal, že by na Checovom mieste asi urobil to isté.

„Povedal som mu svoj uhol pohľadu a ako to vyzeralo z mojej strany,“ opísal Pérez popretekový rozhovor s pilotom Ferrari. „Takéto problémy samozrejme nie sú nič príjemné, ale on dobre vie, že nie som ten typ pretekára.“

Pilot Red Bullu bol v pri reštarte vo veľmi podobnej situácii, avšak v súboji s Landom Norrisom bol on tým „poškodeným“. Podľa mnohých bola táto situácia čistým pretekovým incidentom. Komisári však mali opačný názor a Norrisovi naparili päťsekundový trest. Kvôli výletu do štrku sa Pérez poradím prepadol a od toho momentu boli jeho preteky jedným veľkým trápením, ktoré zavŕšil nelichotivým šiestym miestom.

„Bolo to prvé kolo (po reštarte, pozn. red.). On z toho vyviazol bez problémov a nemal žiadne poškodenie. Na druhej strane to do budúcna možno prehodnotím a urobím inak, keďže to bolo stále iba prvé kolo. Mal som pocit, že som už bol pred ním, no on ma jednoducho vytlačil z trate. Nebolo to veľmi férové z jeho strany,“ povedal pilot Red Bullu.

Pilot McLarenu však mal na incident opačný názor a Pérezov manéver označil za „hlúpy“. Päťsekundový trest však neminul ani Norrisa a v podstate kvôli týmto piatim sekundám stratil cenné druhé miesto, ktoré by bolo najlepším umiestnením v jeho kariére.

Súvisiace články