logo F1online.skF1online.sk

Aston Martin chce predsa len meniť farbu, no BWT zostane sklamané

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala2. 7. 2021

Keď minulý víkend výkonný riaditeľ BWT Andreas Weissenbacher vyhlásil, že pre Aston Martin by bolo oveľa lepšie, ak by auto prelakoval na ružovú, mnohí sa nad týmto nápadom len pousmiali. Zdá sa však, že tým nasadil chrobáka do hlavy tímu zo Silverstone. Ten dnes totižto priznal, že chce skutočne upraviť svoje lakovanie.

Weissenbacher svoj návrh vrátiť sa späť k ružovej zdôvodňoval tým, aký bol monopost v uplynulých rokoch jasne rozpoznateľný. Pre všetkých sponzorov by vraj bolo výhodnejšie, ak by ich diváci veľmi ľahko zbadali, nuž a ružová by tomu mohla len pomôcť.

Otmar Szafnauer uznáva, že aktuálna zelená farba nevyzerá na televíznych obrazovkách najlepšie. Monopost sa z väčšej diaľky až príliš podobá napríklad na auto Mercedesu. Naživo je všetko v poriadku, no problémom je, že monopost uvidí naživo len zlomok divákov.

“Zelená farba nám pristane, to je isté,” uviedol Otmar Szafnauer, šéf Aston Martinu, ktorý tak jasne zavrhol návrat k ružovej. “Na slnku a keď sa na ňu pozriete naživo, tak je to krásna farba. Mám však zato, že by sme sa mali pokúsiť, aby viac vynikla aj v televízii, no zároveň by sme nemali prísť o tú zelenú, keď sa na ňu pozeráte vonku.”

“Neviem, či je to možné, ale je to vec, ktorou sa zaoberáme. Chceme, aby sa v televízii viac odlíšila od iných tmavých monopostov,” pokračoval rodák z rumunského Semlacu.

BWT je síce dôležitým sponzorom pre Aston Martin, no nie natoľko, aby Lawrence Stroll zmenil bondovský imidž stajne za farbu, ktorá by sa skôr hodila k Barbie ako tajnému agentovi 007.

“Budujeme tím Aston Martin Cognizant s menom Aston Martinu, nuž a Aston je už tradične zelený. Myslím si teda, že by aj zelený mal ostať. Ferrari je červené, Aston bude zelený,” dodal Szafnauer.

Podobnú zmenu odtieňu sme mohli vidieť napríklad v roku 2007 v prípade Scuderie Ferrari. Uvidíme teda, či v Aston Martine vymyslia niečo podobné.

Súvisiace články

Diskusia