logo F1online.sk

V druhom tréningu na čele Hamilton, v prvej päťke štyri Mercedesy

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala2. 7. 2021

V druhom tréningu piloti nadviazali na ten prvý. Opäť sme videli hodinu plnú jázd, problémov s premávkou a v tomto prípade dokonca aj slabých prehánok! Podmienky najlepšie ovládla dvojica strieborných šípov, ktorá dnes našla pár desatiniek k dobru na tretieho Maxa Verstappena.

Lewis Hamilton bol z dvojice Mercedesov tým rýchlejším, na druhého Bottasa získal 0,189 sekundy, tretí Max Verstappen zaostal o viac ako dve desatinky. Hamilton s Verstappenom zajazdili svoje kolá takmer súčasne, takže za rovnakých podmienok. V Mercedese cítiť optimizmus.

Povstanie Mercedesov nepriamo potvrdzuje aj Aston Martin, ktorý obsadil štvrté a piate miesto. Tímy, ktoré teda pred týždňom nežiarili tak, ako by sa možno čakalo, sa v chladnejšom počasí našli.

Za prvou päťkou skončili Júki Cunoda a Pierre Gasly z AlphaTauri, Fernando Alonso, ktorý počas tréningu nemohol uveriť tomu, ako často sa v posledných dvoch zákrutách dostal do premávky. Deviaty je Lando Norris a desiatku uzatvára Antonio Giovinazzi.

Talianov kolega Räikkönen by sa takisto vošiel do prvej desiatky, no komisári mu zmazali kolo, ktoré by stačilo na deviate miesto. Podobne ako dnes dopoludnia mali komisári s mazaním časov čo robiť.

Sergio Pérez skončil len jedenásty. Do očí bije aj umiestnenie trinásteho Carlosa Sainza a až šestnásteho Charlesa Leclerca. Ferrari sa dnes k riadnym kvalifikačným simuláciám ani nedostalo, začalo kropiť.

https://pbs.twimg.com/media/E5S_cgRWYAIbouX?format=jpg&name=medium