logo F1online.sk

Wolff otočil v otázke jazdeckého zloženia: Robil som si srandu

Toto Wolff a Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 6. 2021

Mediálny tím Mercedesu sa za posledný mesiac zapotil viac než za posledných šesť alebo sedem rokov. Výbuch stajne v Monaku, potom v Baku vysvetľovanie záhady menom brake magic a záhady menom výkon Valtteriho Bottasa, nakoniec vo Francúzsku otázky ohľadne výmeny šasi a budúceho jazdeckého zloženia. Nezabúdajme pritom ani na kauzu flexibilných krídel, ktorá sa akoby lusknutím prsta vytratila do zabudnutia. Skrátka, zaujímavých tém bolo za posledný mesiac viac ako dosť a takmer zakaždým sa v ich strede ocitol tím Mercedes.

Takmer všetko musí novinárom vysvetľovať sám Toto Wolff, ktorý toho mal v poslednom čase zrejme viac ako dosť. Možno aj preto sa mu o jazdeckej otázke veľmi nechcelo baviť a médiám povedal, že rozhodnutie o budúcnosti Valtteriho Bottasa a Georgea Russella padne možno až v zime.

Toto však žiadny pilot nepočuje rád. Každý chce mať o svojej budúcnosti jasno čo najskôr, aby sa mohol sústrediť len na jazdu. To si zrejme uvedomil aj Wolff, ktorý po sobotnej kvalifikácii svoju rétoriku obrátil.

„Len som si robil srandu, pretože tieto otázky počúvam veľmi často,“ prehlásil boss Mercedesu. Ten tak vzal svoje slová o možnom neskoršom rozhodnutí späť, avšak stále platí, že si chce nechať na rozhodnutie viac času.

„Valtteri aj George sú piloti, ktorí stále môžu vo Formule 1 ukázať skvelé veci a vybudovať si skvelú kariéru. Chcem vidieť Valttriho plný potenciál a naďalej skúmať Georgovu jazdu vo Williamse,“ povedal Wolff.

„Minulý týždeň sme s Valtterim mali plodnú diskusiu. Dobre vie, že všetko je v jeho rukách. To je preňho dobrá správa, pretože svoj osud má pod svojou kontrolou,“ dodal Wolff.