logo F1online.sk

Tanabe: Na normálnych tratiach je Mercedes silnejší

Sergio Pérez a Tojoharu Tanabe
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 6. 2021

Vo Formule 1 chce byť najrýchlejší každý, no zároveň nikto. Vyhrávať síce chcú všetci, ale nikto na seba nechce preniesť tlak toho najrýchlejšieho, ktorý musí, kým ostatní môžu. Na túto rétoriku sme si už v posledných rokoch tak trochu zvykli. A po Totovi Wolffovi sa ju systémom „copy and paste“ snažia presadzovať aj zástupcovia Red Bullu a Hondy.

Red Bull vedie ako jazdecký, tak tímový šampionát. Na niektorých okruhoch sa mu darí skvelo, na iných už pomenej. Tempo Mercedesu bolo v Španielsku priam strašidelné, ešte strašidelnejšia však bola výkonnosť tohto tímu v Monaku a Azerbajdžane. V nasledujúcich podujatiach môžeme očakávať, že sa misky váh opäť preklopia na druhú stranu. Formula 1 tým však dostala to, čo najviac potrebuje, punc nepredvídateľnosti.

„Mercedes sa nebude ticho prizerať. Určite si myslím, že sa vrátia. Výsledok z Baku je pre nás dobrý, ale to neznamená, že na tom budeme rovnako dobre aj v nasledujúcich pretekoch,“ povedal technický riaditeľ Hondy Tojoharu Tanabe.

V posledných dvoch pretekoch mal Red Bull navrch a Max Verstappen naďalej drží pozíciu lídra šampionátu, avšak musíme pamätať i na to, aké fantastické tempo mal Mercedes v Španielsku. Toto Wolff má jasno v tom, že Red Bull určite je pred Mercedesom, no Tanabe vracia tento „horúci zemiak“ späť do garáže obhajcov titulu.

„Myslím, že na normálnych tratiach je Mercedes silnejší, ale uvidíme. Naše posledné víkendy boli skutočne pozitívne a pretekové tempo bolo naozaj veľmi dobré,“ hovorí Tanabe. „Nemyslím si, že niekto mal šancu nás ohroziť, čo je určite pozitívny signál.“

Súvisiace články