logo F1online.skF1online.sk

Nová továreň Aston Martinu sa už buduje, tím zvýši počet zamestnancov na 800

Otmar Szafnauer, Lance Stroll, mechanici Aston Martinu
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 6. 2021

Aston Martinu sa tohtoročné ambície nepodarí naplniť. Urobiť ďalší krok vpred a priblížiť sa Mercedesu s Red Bullom zostane aspoň nateraz nesplneným snom, no vlak musí pokračovať vo svojej ceste. Séria investícií a veľkých projektov, ktoré započali ešte zmenou majiteľa v roku 2019, sa teraz dostávajú do svojej finálnej fázy. Stane sa z Aston Martinu jedného dňa top tím?

Force India bola svojho času tím s najmenším rozpočtom i najnižším počtom zamestnancov v celom štartovom poli. Po odpredaji stajne do rúk kanadského konzorcia na čele s Lawrencom Strollom sa však pomery v Silverstone prudko zmenili. Tento tím chce naplniť všetky atribúty, ktoré potrebuje každý top tím.

„Počet zamestnancov sa od zmeny majiteľa výrazne zvýšil. Na ceste je aj nová továreň, ktorej výstavbu sme už začali a máme pripravený veľký, veľký program, ktorého cieľom je nabrať ešte viac ľudí,“ vyhlásil boss Aston Martinu Otmar Szafnauer.

„V súčasnosti máme asi 535 zamestnancov a ich počet jedného dňa dosiahne 800 alebo tak nejak. Konečné číslo bude samozrejme závisieť aj od rozpočtového stropu. Momentálne na tom pracujeme a chceme získať ľudí, ktorí chcú pracovať pre Aston Martin a chcú súťažiť na tej najvyššej úrovni. Vyzerá to dobre.“

Aston Martinu štart do sezóny príliš nevyšiel. Tím zo Silverstone si napravil chuť až na šiestom podujatí sezóny, na ktorom zásluhou profesorskej jazdy Sebastiana Vettela vybojoval cenné druhé miesto. Napriek tomu zostáva v Pohári konštruktérov celkovo šiesty so stratou dvoch bodov na piate AlphaTauri.

„Strata na tímy pred nami je väčšia než náskok na tie za nami. Preto musíme vo zvyšku sezóny zapracovať, priniesť na auto vylepšenia, lepšie mu porozumieť, pomôcť pilotom s ním lepšie pracovať a tvrdo bojovať o čo najlepšie umiestnenie v strede poľa. Nebude to ľahké, dokonca ani v boji o piate miesto, ale vydáme zo seba absolútne maximum,“ dodal Szafnauer.

Súvisiace články

Diskusia