logo F1online.skF1online.sk

Szafnauer: Sebastian zmenil brífingy v Aston Martine

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko12. 6. 2021

Sebastiana Vettela a jeho zmysel pre detaily odhalil už Christian Horner, šéf tímu Red Bull, počas jeho pôsobenia v rakúskom tíme. Svoj pohľad na spoluprácu so Sebastianom a jeho zapálenie pre tímovú hru teraz prezradil aj Otmar Szafnauer, šéf tímu Aston Martin, v ktorom štvornásobný šampión aktuálne pôsobí.

„Sebastianove rozhovory by trvali asi dve hodiny – mali by sme za sebou pol hodinu a on by práve dokončil zahrievacie kolo a otestoval svoju fľašu s nápojom,“ prezradil Christian Horner v minuloročnom rozhovore pre F1 Unscripted with Heineken.

„Podrobnosti, do ktorých zachádzal pri jeho rozprávaní o každej etape pretekov, o každom stinte pneumatík, bolo to príliš veľa informácií na to, aby sme to vôbec boli schopní stráviť … Markovi (Webberovi) by trvalo asi 15 minút, kým by zhodnotil celé preteky,“ pokračoval Horner v minuloročnom rozhovore s Davidom Coulthardom.

Otmar Szafnauer z tímu Aston Martin priznal podobnú skúsenosť pri spolupráci so Sebastianom Vettelom. Vyzdvihol však, ako Vettelova dôslednosť ovplyvnila spôsob práce celého tímu.

„Sebastian rozšíril spôsob, akým pristupujeme k veciam,“ odpovedal Szafnauer na otázku, ako Vettelove skúsenosti formujú dynamiku medzi ním a jeho tímovým kolegom Lancom Strollom.

„Lance nie je nováčik, je tu už nejaký čas a medzi Lanceom a Sebastianom je dobrá dynamika. Sebastian má skutočne viac skúseností a spôsob, akým vedieme brífingy teraz sa trochu zmenil. Uvítal to celý tím, nielen Lance,“ pokračoval šéf tímu Aston Martin.

Vettelovi sa nepodarilo získať ani jeden bod na prvých štyroch podujatiach ročníka 2021. Následne však obsadil v Monaku piate a v Baku druhé miesto. Szafnauer uviedol, že Vettelov pokrok je logickým sledom udalostí vzhľadom k tomu, že sa vo svojom monoposte AMR21 cíti čoraz komfortnejšie.

„Stále bol lepší a lepší (pred Monakom),“ povedal Szafnauer. „Nemal by som hovoriť lepší a lepší, ale čoraz komfortnejší v aute. Myslím si, že je to výsledok malých krokov vpred.“

„Všetci sme sa trochu zlepšili v našom procese, čo sa týka priebehu pretekového víkendu. Všetci sa učíme, aj Lance, a spoločne tým pozdvihneme tím,“ uzavrel 56-ročný Rumun.

Súvisiace články

Diskusia