logo F1online.sk

Berger: Neviem, čo sa deje s Bottasom, ale musí nájsť svoju formu

Valtteri Bottas
© Mercedes
Mirec Somoši
Mirec Somoši10. 6. 2021

Valtteri Bottas nezažíva práve najlepšie obdobie svojej kariéry. V Monaku mal veľkú smolu pri zastávke v boxoch, no v Baku nemal rýchlosť a neuveriteľne sa trápil.

Fínsky pretekár nedokázal v Baku zahriať svoje pneumatiky na monoposte W12 a preteky dokončil až na dvanástej pozícii. Podobné výsledky len viac a viac vyvolávajú teórie, že Bottas príde o svoju sedačku v Mercedese, kde by ho v budúcej sezóne mohol nahradiť George Russell.

Na druhej strane môžeme vidieť Lewisa Hamiltona, ktorý sa síce v Monaku trápil, no v Baku dokázal z monopostu dostať pravdepodobne všetko. Po reštarte pretekov spravil chybu, nedobrzdil do prvej zákruty a skončil mimo bodov. To môže Brita veľmi mrzieť, nakoľko si mohol prinavrátiť späť vedúcu pozíciu v šampionáte.

Bývalý jazdec F1 Nick Heidfeld tvrdí, že Bottas má možnosť prvýkrát jazdiť proti na plno idúcemu Lewisovi Hamiltonovi. Brit v ostatných sezónach nemal takú náročnú prácu a poraziť musel “len” svojho tímového kolegu. Teraz je však situácia iná a Mercedes je pod tlakom Red Bullu.

„Hamilton cíti tlak od Verstappena a skutočne ide na maximum. Preto vidíme pravdepodobne najlepšieho Hamiltona všetkých čias. Je normálne, že aj veľmi dobrí pretekári ako napr. Bottas potom majú problém,“ zhodnotil Heidfeld.

Zatiaľ čo Pierre Gasly a Alex Albon sa v Red Bulle nedokázali presadiť po boku Maxa Verstappena, Sergio Pérez by mohol byť pravým opakom. Už na jeho šiestom podujatí vo farbách červených býkov zaknihoval prvé víťazstvo a dá sa predpokladať, že jeho výkonnosť bude gradovať. Gerhard Berger si myslí, že práve toto by mohlo byť rozhodujúce v boji o titul.

„Tímoví kolegovia sú veľmi dôležití,“ uviedol bývalý jazdec F1 a súčasný šéf série DTM. „Preto bolo Pérezove víťazstvo v Baku tak dobrým výsledkom pre Red Bull – pretože to Péreza posilní a bude sebavedomejší. Už pred Verstappenovým vypadnutím bol Pérez veľkou pomocou pre Maxa. To je presne to, čo Red Bull potrebuje.“

„Neviem, čo sa deje s Bottasom, ale musí znova nájsť svoju formu, pretože jedna vec je istá – bude to bitka medzi Hamiltonom a Verstappenom a Pérez s Bottasom v tom budú hrať dôležitú úlohu,“ dodal Berger.

Súvisiace články