logo F1online.sk

Ferrari má nového výkonného riaditeľa. Stal sa ním Benedetto Vigna

Benedetto Vigna
© Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala9. 6. 2021

Ferrari po polroku hľadania nástupcu Louisa Camilleriho, ktorý v decembri z osobných dôvodov odstúpil z postu výkonného riaditeľa Ferrari, konečne oznámilo meno nového šéfa. Stane sa ním Benedetto Vigna.

Vigna sa na svoju novú stoličku posadí 1. septembra, potvrdila Scuderia vo svojom vyhlásení zo stredy. Kto je vlastne 52-ročný Benedetto Vigna? Fanúšikov zrejme veľmi nepoteší jeho národnosť; do Ferrari sa totižto dostáva ďalší Talian.

Rodák z Pietrapertosy a skúsený odborník, ktorý vyštudoval subnukleárnu fyziku v Pise, momentálne pracuje v spoločnosti STMicroelectronics, kde je prezidentom skupiny pre vývoj analógových, micro-elektromechanických systémov a senzorov. Jeho súčasný zamestnávateľ o Vignovom odchode informoval v stredu ráno.

John Elkann, šéf koncernu FCA, po Camilleriho odchode plnil povinnosti i výkonného riaditeľa Ferrari. Tie teraz odovzdá. “My sme potešení, že môžeme Benedetta Vignu privítať ako nového výkonného riaditeľa Ferrari. Jeho dôkladné chápanie technológií, ktoré sa starajú o veľký podiel zmien v našom priemysle a jeho dokázané schopnosti inovátora, budovateľa a lídra, posilnia Ferrari a jeho príbeh vášne a výkonu vo vzrušujúcej ére, ktorá je pred nami.”

“Je mi veľkou cťou pripojiť sa k Ferrari ako jeho výkonný riaditeľ,” pokračoval Benedetto Vigna. “Vstupujem do toho s pocitom vzrušenia i zodpovednosti. Vzrušenia z veľkých príležitostí, ktorých sa treba chopiť. A tiež so zodpovednosťou smerom k výnimočným úspechom a schopnosťami mužov a žien vo Ferrari, až po všetkých akcionárov spoločnosti a všetkých ľudí na svete, ktorí majú túto výnimočnú vášeň pre Ferrari.”