logo F1online.sk

Vigna má radosť, že Hamilton prinesie do Ferrari to, “čo má zakódované v DNA”

Lewis Hamilton
© Jiří Křenek/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala29. 4. 2024

Rozlúčka Lewisa Hamiltona a jeho vítanie v Maranelle sa pomaly, ale nezadržateľne blížia. Aj vo svetle aktuálnych výkonov Carlosa Sainza sa však čoraz intenzívnejšie môžeme zamýšľať, čo vlastne sedemnásobný majster sveta prinesie do Ferrari? Svoje očakávania priblížil generálny riaditeľ Benedetto Vigna.

Ferrari sa v posledných rokoch kontinuálne zlepšuje a všetci netrpezlivo očakávame, aký veľký krok sa talianskej stajni podarí spraviť v Imole s dlho avizovaným balíkom vylepšení. Aby však tím inžinierov z Maranella skutočne dostihol svojich súperov z Milton Keynes, budú sa musieť ešte zlepšovať. Nuž a presne s tým súvisí aj jeden z benefitov príchodu Lewisa Hamiltona, o ktorom hovoril Benedetto Vigna.

“Sme šťastní? Sme. Odvádzame dobrú robotu? Odvádzame. Vždy sa však musíme zlepšovať. Tím spoločne s Fredom odvádza skvelú prácu. Aby sme však boli aj naďalej úspešní, musíme mať na pamäti dve veci,” rečnil na fóre CNBC o udržateľnej budúcnosti Benedetto Vigna, generálny riaditeľ Ferrari.

Taliansky biznismen a vyštudovaný fyzik si pomohol parafrázovaním Maurizia Arrivabeneho, ktorý z pozície šéfa neustále prízvukoval, že treba zostať nohami na zemi. “Musíme zostať všetkými štyrmi kolesami pevne na zemi a pripomínať si, že život je ako okruh, nejde po priamke. Ak vojdete do zákruty príliš rýchlo, riskujete pohromu. My sme spokojní s našou súčasnou prácou. Musíme však ďalej rásť a zlepšovať sa. Je to pravda dnes a bude to pravda aj zajtra.”

Hamilton by mal byť hlavným ťahúňom na ceste na čelo. “Lewis nám prinesie to, čo je zakódované v jeho DNA, čo náš zakladateľ [Enzo Ferrari] pripomínal niekoľkokrát: Túžbu po pretrvávajúcom progrese, ktorý je kľúčový pre spoločnosť a tím, aby bol v budúcnosti úspešný.”

“Pre Ferrari je životne dôležité mať pretekárskeho ducha. Keď v spoločnosti všetko ide dobre, ľudia zabúdajú, že veci sa môžu zmeniť. Mať na palube niekoho ako Lewis nám pomôže pripomenúť si, že veci sa môžu zmeniť a že vždy musíme byť ostražití,” upozorňuje Vigna. “Ak vojdete do zákruty príliš rýchlo, môže to byť koniec. Preto zostaneme všetkými štyrmi kolesami pevne na zemi.”